ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Άργουρα

Μια σέξι εμπειρία ψαροφαγίας στις Τζιτζιφιές.

22.10.2014| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Άργουρα

Μια σέξι εμπειρία ψαροφαγίας στις Τζιτζιφιές.

Η θέση: Δεν υπάρχει πιο σεξουαλικό φαγητό από ένα άριστα μελωμένο γιουβέτσι, γιατρέ μου». Αυτά έγραφε ο θαυμάσιος και πολύ πρόωρα χαμένος Επίκουρος πριν από περίπου ένα χρόνο στο «Βήμα», σε ένα κείμενο-ύμνο στο κριθαράκι με πετροσωλήνες που σερβίρεται στα «Αργουρα». Αυτό το κείμενο είχα στο μυαλό μου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Είχα πολύ καιρό να πάω στα «Αργουρα» και, όπως συμβαίνει συνήθως, είχα την αγωνία εάν ο σεφ και ιδιοκτήτης Νίκος Μιχαήλ θα είχε διατηρήσει το καλό επίπεδο στην κουζίνα και στο σέρβις, παρά την επιτυχία. Πόσο χάρηκα που βρήκα το μαγαζί ακόμη καλύτερο από ό,τι το θυμόμουν!

Η ατμόσφαιρα: Στη γνωστή στεγασμένη αυλή επικρατούσε το αδιαχώρητο, όμως αυτό δεν απέτρεπε τον ίδιο τον σεφ να πηγαίνει στα τραπέζια και με υπομονή και όρεξη να βοηθά στις παραγγελίες. Παρότι μεγαλούτσικη, η παρέα δεν είχε παραξενιές, κι έτσι παραγγείλαμε εύκολα και γενναία.


Το φαγητό: Το καλωσόρισμα είναι φέτος μια κούπα βελούδινη ψαρόσουπα, κυριολεκτικά να την πιεις στο ποτήρι. Αλλά και ό,τι ακολούθησε μας ικανοποίησε βαθιά. Σεβίτσε μαγιάτικου με περγαμόντο, μαριναρισμένος τόνος σε γλυκό ξίδι που απογείωνε τη γεύση του, εξαίσιο καρπάτσιο λαβράκι, μαριναρισμένες γαριδούλες με ρέβα, καπόνι στον ατμό, μια λιόκαυτη τσιπούρα (ψημένη δηλαδή στον αέρα), μια ονειρεμένη παέγια με διάφορα θαλασσινά και βέβαια το λόγο για τον οποίο ήρθαμε, το «πορνογραφικό» κριθαράκι με πετροσωλήνες. Εννοείται πως η συζήτηση στο τραπέζι περιστράφηκε γύρω από το αιώνιο debate σεξ ή φαγητό.

Ο λογαριασμός: Περί τα 35 € / άτομο.

Η κάβα: Στα Άργουρα υποστηρίζουν θερμά τις μικρές ελληνικές ζυθοποιίες και φιλοξενούν 6 ετικέτες από γνωστές ελληνικές μπίρες, 16 λευκούς οίνους κι έναν εκλεκτό ροζέ.

Επιπλέον πληροφορίες: Το parking είναι ιδιαιτέρως εύκολο στη γύρω περιοχή ενώ για όσους αγαπούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να κατέβουν στην στάση του τραμ «Τζιτζιφιές» και να περπατήσουν μέχρι την κοντινή Αγησιλάου. Ανοικτά κάθε μέρα. Δευτέρα-Παρασκευή η κουζίνα μας περιμένει 19.30-23.00 μ.μ., το Σάββατο 13.30-17.30 μ.μ και 19.30-23.00 μ.μ. και την Κυριακή 13.30-17.30 μ.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών