ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Άργουρα

Ψαρομεζέδες περιωπής σε μια όμορφη ταβέρνα στις Τζιτζιφιές.

10.06.2011| Updated: 25.06.2021
Άργουρα

Ψαρομεζέδες περιωπής σε μια όμορφη ταβέρνα στις Τζιτζιφιές.

Η θέση: Λίγα στενά πριν από τη λεωφόρο Ποσειδώνος στις Τζιτζιφιές. Κατεβαίνοντας τη Θησέως στρίβουμε δεξιά στο 310. Μετά τον καινούργιο Σκλαβενίτη, το βλέπουμε αμέσως.

Η ατμόσφαιρα: Μέσα, ωραία ξύλινα έπιπλα, τραπεζοκαθίσματα σε υπόλευκο χρώμα και στους τοίχους φωτογραφίες από το χωριό Άργουρα στη νότια Εύβοια, απ’ όπου πήρε και το όνομά της η ταβέρνα. Ο εξωτερικός χώρος, γεμάτος λουλούδια, θυμίζει αυλή σπιτιού. Σε γενικές γραμμές, είναι ένα μαγαζί που σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία και άνετα.

Το φαγητό: Μια ταβέρνα που έχει ψάρια αλλά δεν καταφεύγει στην εύκολη λύση του τηγανητού σίγουρα κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Όπως, για παράδειγμα, το ζελέ από ψαρόσουπα που προσφέρουν για το καλωσόρισμα. Το χειμώνα αντί για το ζελέ θα βρείτε υπέροχη κακαβιά. Στο μενού δεν θα βρείτε τα ακριβά ψάρια που ανεβάζουν το λογαριασμό, αλλά κυρίως μικρά, ταπεινά ψαράκια (βλ. σαρδέλες), που είναι γευστικά, θρεπτικά και πολύ προσιτά στις τιμές. Τις παραγγελίες παίρνει ο Νίκος Μιχαήλ, σεφ και ιδιοκτήτης, που θα σας «ξεναγήσει» με χαρά στους γευστικούς ορίζοντες της κουζίνας του. Τι πήραμε; Το καρπάτσιο από φρέσκο λαβράκι που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, νόστιμο και τρυφερό καθώς ήταν, συνοδεία ενός υπέροχου αρωματικού μείγματος από μυρώνια, ρόκα, άνηθο και κόλιανδρο. Τα φρέσκα κολοκυθάκια μαριναρισμένα σε μουστάρδα είχαν γεύση δυνατή που έδενε πολύ καλά με ψάρια. Το λιόκαυτο, που εκείνη την ημέρα ήταν τσιπούρα, θύμιζε παλιά καλή παραθαλάσσια ταβέρνα, ενώ το ριζότο με πεταλίδες έκλεψε την παράσταση. Το ίδιο και η ζεστή μελιτζανοσαλάτα με το χέλι. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα πιάτα ημέρας που είναι το δυνατό χαρτί του καταστήματος.

Ο λογαριασμός: Περίπου 25-30 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Λίγες και καλές ετικέτες από μικρούς παραγωγούς με εκλεκτά κρασιά. Στα λευκά σημειώσαμε τη Μαλαγουζιά από το Κτήμα Άλφα και το πείφημο ροζέ «Κίκονες» από την Κομοτηνή. Έχει επίσης καλό χύμα κρασί και φυσικά τα ανάλογα ουζάκια αλλά και τσίπουρα από την Ικαριά.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά κάθε βράδυ Δευτέρα-Σάββατο. Κυριακή είναι ανοιχτά και μεσημέρι. Το πάρκινγκ στην περιοχή δυσκολεύει κάπως τις ημέρες αιχμής.

Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, τηλ.: 217-71.73.200.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών