ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Bakalo (Μύκονος)

Μια σύγχρονη, καλόγουστη εκδοχή μπακαλοταβέρνας στο κοσμοπολίτικο νησί.

12.08.2011| Updated: 25.06.2021
Bakalo (Μύκονος)

Μια σύγχρονη, καλόγουστη εκδοχή μπακαλοταβέρνας στο κοσμοπολίτικο νησί.

Η θέση: Βρίσκεται στη γειτονιά της Λάκκας, μόλις 150 μ. από το σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων της χώρας της Μυκόνου.

Η ατμόσφαιρα: Το εμπνευσμένο από μπακαλοταβέρνα όνομά του δίνει το πρώτο στοιχείο γι’ αυτό που συναντά κανείς στο εσωτερικό. Ράφια με προϊόντα, γνωστά λογότυπα, παλιές συσκευασίες και μια λαμπερή, κόκκινη ανοιχτή κουζίνα. Υπέροχα μωσαϊκά με ίδιο μοτίβο και στα σουπλά, ένα μεγάλο τραπέζι για μεγάλες παρέες και μικρότερα τραπεζάκια έξω, που ευτυχώς δεν τα χτυπά ο ήλιος… κατακούτελα.

Το φαγητό: Ελληνικό μενού με όσα θα ήθελε να δοκιμάσει ένας τουρίστας στο δημοφιλέστερο ελληνικό νησί. Ο κατάλογος είναι μικρός, με μια πρακτική κατηγοριοποίηση, ανά τιμή. Από ορεκτικά δοκιμάσαμε το ταλαγάνι με μαρμελάδα, νόστιμο και καλοψημένο, ωραία καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα απαλή, ακριβώς όπως πρέπει, και κεφτεδάκια αφράτα, με μπόλικο κρεμμύδι και δυόσμο, προτού περάσουμε στα κυρίως πιάτα. Τα αρνίσια παϊδάκια με τραχανά και φρέσκια ρίγανη ήταν ένα πιάτο που, αν και ακούγεται κάπως χειμωνιάτικο, εξαφανίστηκε αμέσως, χωρίς να βαρύνει κανέναν. Ισορροπημένο και ενδιαφέρον. Το αρνάκι φρικασέ ήταν καλομαγειρεμένο, με ιδανική οξύτητα και αρκετό ζουμάκι για να βουτήξεις το ζυμωτό ψωμί τους. Ο μουσακάς δεν ήταν στην καλύτερή του μέρα, αλλά υπερίσχυσε η καλή εντύπωση που μας άφησαν τα υπόλοιπα πιάτα.

Ο λογαριασμός: Περί τα 25 ευρώ το άτομο με χύμα κρασί.

Η κάβα: Το δικό τους κρασί είναι ευκολόπιοτο, μπορείς όμως να επιλέξεις ανάμεσα σε γνωστές ελληνικές ετικέτες.

Επιπλέον πληροφορίες: Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά από τις 19:00 μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, για τους μήνες του καλοκαιριού και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

  • Το Bakalo θα λειτουργεί μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου όπου και θα κλείσει για τη χειμερινή σεζόν.

Λάκκα Μυκόνου, τηλ.: 22890-78.121.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών