ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Chez Costas

Η θέση: Στην βιομηχανική ζώνη της Καλαμάτας, στη θέση Μπουρνιάς. Με GPS ή με ντόπιο φίλο. Η ατμόσφαιρα: Η κλασσική παλιά ταβέρνα στην επαρχία, σημαίες …

17.12.2015| Updated: 25.06.2021
Chez Costas

Η θέση: Στην βιομηχανική ζώνη της Καλαμάτας, στη θέση Μπουρνιάς. Με GPS ή με ντόπιο φίλο.

Η ατμόσφαιρα: Η κλασσική παλιά ταβέρνα στην επαρχία, σημαίες ομάδων κ.α., παλιές φωτογραφίες, φρέσκα λουλουδάκια στα βάζα, ο απαραίτητος Καζαντζίδης (σε φωτό). Γεμάτη κόσμο παρά το γεγονός ότι ήταν Πέμπτη μεσημέρι.Το φαγητό: Chez Costas θα λέγαμε αν ήμαστε Γάλλοι και έξυπνοι, και εκτιμούσαμε την τοπική μας γαστρονομία. Γιατί περί αυτής πρόκειται. Ψαροταβέρνα με φρέσκο ψάρι και απίστευτα μαγειρευτά. Φάγαμε άγρια χόρτα του βουνού, ένα «μουσακά» πειραγμένο, φτιαγμένο με χόρτα, χωρίς κιμά, ένα υπέροχο πιάτο με σπανάκι και φασόλια πιάζ, ένα βασιλομανίταρο φρέσκο και γεμιστό με κρεμμυδάκι και πιπεριές, φάβα νοστιμότατη, και κλείσαμε με φρέσκες σαρδέλες ψημένες στη σχάρα και φιλεταρισμένες παρακαλώ.

Ο λογαριασμός: Αναλόγως το ψάρι. Πάντως γύρω στα 15 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Κρασί ντόπιο δικό τους χύμα, καλής ποιότητας.

Επιπλέον πληροφορίες: Δείτε τον κατάλογο αλλά μην στηριχτείτε εκεί. Ακούστε τον Κώστα Βασιλειάδη τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας που παίρνει τις παραγγελίες και επιλέξτε αυτό που θα σάς προτείνει. Είναι συνήθως το καλλίτερο λένε οι πελάτες του.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών