ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

COCO-MAT Eco Residences: Δημιουργικότητες, ατμοσφαιρικός χώρος και θάλασσα

Οι σεφ Χάρης Νικολούζος (2 Μαζί) και Νίκος Χαρίτος (Malvazia) υπογράφουν ένα ευφάνταστο μενού χρησιμοποιώντας περιώνυμη ελληνική πρώτη ύλη σε δημιουργικές συνταγές εμπνευσμένες από την Ελλάδα.

14.08.2017| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Έβελυν Φωσκόλου
COCO-MAT Eco Residences: Δημιουργικότητες, ατμοσφαιρικός χώρος και θάλασσα

Οι σεφ Χάρης Νικολούζος (2 Μαζί) και Νίκος Χαρίτος (Malvazia) υπογράφουν ένα ευφάνταστο μενού χρησιμοποιώντας περιώνυμη ελληνική πρώτη ύλη σε δημιουργικές συνταγές εμπνευσμένες από την Ελλάδα.

Η θέση: Στη παραλία της Βαγιάς, σε μια βεράντα ακριβώς επάνω από την αμμουδιά.

Η ατμόσφαιρα: Οι αναπαλαιωμένες κατοικίες Eco Mat Cocomat Residences είναι ένα πανέμορφο κι ατμοσφαιρικό συγκρότημα εγκαταλελειμμένων κατοικιών μεταλλωρύχων χτισμένων το 1910. Ανακατασκευάστηκε πλήρως, με σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού και σύμφωνα με σύγχρονες οικολογικές πρακτικές, συνδυάζοντας την αυθεντική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική παράδοση με το λιτό βιομηχανικό στυλ και την κομψή eco-friendly αισθητική, η οποία χαρακτηρίζει το εστιατόριο όπως και όλα τα σημεία του ξενοδοχείου.

Το φαγητό: Δημιουργική κουζίνα με την επιμέλεια των σεφ Χάρη Νικολούζου και Νίκου Χαρίτου, οι οποίοι παρουσιάζουν πιάτα με ελληνική έμπνευση και πρώτη ύλη, και φροντισμένη παρουσίαση. Καλοσώρισμα με φιοκάτσια και φοβερό ντιπ ελληνικής σαλάτας – χαρουποπαξίμαδο, πολύχρωμα ντοματίνια, κάπαρη σεριφιώτικη και δικό τους γαλοτύρι. Πολύ καλή Κακαβιά του ψαρά, εντυπωσιακός Ντάκος θαλασσινών και από τα πιάτα που μας άρεσαν περισσότερο τα Χτένια με τραχανά, σαλάμι Λευκάδος και τσάι του βουνού.

Από τα κυρίως δοκιμάσαμε ένα πολύ νόστιμο και χυμώδες βιολογικό κοτόπουλο με πουρέ αρακά και πτισάνι (αποφλοιωμένο στάρι), το φρικασέ με χοιρινό από το ρεθυμνιώτικο κτήμα Βαβουράκη και το ψάρι ημέρας (σφυρίδα τη συγκεκριμένη) σε κρούστα επτάζυμου ψωμιού με πουρέ από λαχανικά πλακί. Κλείνουμε το δείπνο γλυκά, με Λεμονόκηπο με εξαιρετικό παρφέ ταχίνι και διάφορες υφές από εσπεριδοειδή, με Σοκολάτα (μους) με φράουλες και μαρέγκες, ή με Pinna Colada που είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή στο κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια με την εξωτική πινελιά του καραμελωμένο ανανά.

Ο λογαριασμός: περί τα 35-40 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Η λίστα με τα κρασιά δεν είναι μεγάλη, έχει όμως καλοδιαλεγμένες προτάσεις και μερικές ενδιαφέρουσες κι όχι πολυφορεμένες επιλογές.

Επιπλέον πληροφορίες: Εξίσου καλοφτιαγμένο με το φαγητό είναι και το πρωινό τους το οποίο επιμελείται η pastry chef Μαρία Λεόνοβα, που προτείνει από γαλατόπιτες, ρυζόγαλα, ταχίνι ολικής, μέλι σεριφιώτικο και ιδιαίτερη έμφαση στις παρασκευές με αυγά, από στραπατσάδα και ομελέτες, μέχρι αυγά μάτια και μπενεντίκτ. Ανοιχτό καθημερινά 09.00-17.00 και 19.00-22.30

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών