ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

D’ Chez Eux (Παρίσι)

Ένα από τα αυθεντικότερα μαγέρικα πολυτελείας του Παρισιού με παλιά μωσαϊκά και υπέροχο φαγητό.

28.03.2011| Updated: 16.02.2024
D’ Chez Eux (Παρίσι)

Ένα από τα αυθεντικότερα μαγέρικα πολυτελείας του Παρισιού με παλιά μωσαϊκά και υπέροχο φαγητό.

Η θέση: Καταλαμβάνει το ισόγειο ενός παλιού πανδοχείου των αρχών του προηγούμενου αιώνα κοντά στην Ecole Militaire και ακολουθεί πιστά την παραδοσιακή, λειτουργική φόρμα.

Η ατμόσφαιρα: Καρώ λινά με υφαντό το όνομα του μαγαζιού, παλιό αληθινό μωσαϊκό στο πάτωμα αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικής ποιότητος ποτήρια και σκεύη το καθιστούν ένα από τα αυθεντικότερα μαγέρικα πολυτελείας του Παρισιού.

Το φαγητό: Φημίζεται για το είναι το cochonailles ήτοι μία ατελείωτη παρέλαση από πατέ, πηχτές, παντσέτες, σαλάμια, λουκάνικα κλπ το οποίο προσφέρεται αντί πρώτου πιάτου. Για όσους αντέχουν και κύριο το d’Chez eux κάνει ένα αξιοπρεπέστατο κασουλέ ήτοι γαλλική φασολάδα με λαρδί, κονφί πάπιας και χωριάτικο λουκάνικο καθώς και μία κατσαρόλα με φασόλια στο πλάι. Εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε σκέτο κονφί πάπιας με σκορδάτες πατατούλες. Αποφύγετε το ψάρι διότι δεν είναι στον χαρακτήρα του καταστήματος.

Ο λογαριασμός: Εάν δεν ακουμπήσετε καμία από τις παλαιότατες τριψήφιες η ακόμη και τετραψήφιες φιάλες από την κάβα η ετήσια δόση χοληστερίνης στο d’Chez Eux θα σας κοστίσει περί τα 100 ευρώ.

Η κάβα: Εκτεταμένη κάβα με προσιτές επιλογές σε vin maison των περιοχών Chiroubles, Bordeaux, Cahors, Madiran, Chiron, Vallee du Rhone κλπ. Σε υψηλότερα επίπεδα τιμής μπορεί κανείς να επιλέξει μεταξύ περισσοτέρων των 50 ετικετών Βουργουνδίας και τουλάχιστον διπλάσιων από το Μπορντώ, καθώς και πολλών crus classés.

Επιπλέον πληροφορίες: Η άψογα ενδεδυμένη μπριγάδα των σερβιτόρων, ορισμένοι εξ αυτών με παρουσία δεκαετιών στο μαγαζί εξασφαλίζει καλή εξυπηρέτηση, αν και με λίγο παραπάνω αέρα από την εποχή που τους πήγε ο συγχωρεμένος ο Μιτεράν τον, γνωστό για τη λιτή του διατροφή, Χέλμουτ Κόλ για να τσιμπήσουνε.

d’Chez Eux, 2, avenue Lowendal, 75007 Paris, τηλ.: +33 1 47 05 52 55 , Fax: 01 45 55 60 74, www.chezeux.com, [email protected]

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT