Καλτ ημιυπόγειο μαγερειό, το παλαιότερο ίσως της Αθήνας. Ο λόγος για το Δίπορτο, στην Κεντρική Αγορά, γωνία Σωκράτους και πλατείας Θεάτρου. Σαλάτα, μία ρεβύθια (τι νόστιμα που τα κάνουν), πατάτες γιαχνί με σέλινα ή μία σκέτη από γιουβέτσι, ψωμί και μπίρα. 10 ευρώ το άτομο, το πολύ. Αν έχει σαρδέλες, παραγγείλτε, τις ψήνουν ωραία. Το Δίπορτο, λέει ο αστικός μύθος, ήταν η υπόγεια ταβέρνα του Βάρναλη.
*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.