ΕΞΟΔΟΣ

Το Po’ Boys έχει τις «αμερικανιές» που μας αρέσουν

Αμερικάνικο μπάρμπεκιου και τηγανητές λιχουδιές σε ένα σενάριο που δεν είναι για λιτοδίαιτους - μετά από 5 χρόνια στου Ψυρρή το Po' Boys ετοιμάζεται για Θεσσαλονίκη.

03.04.2023| Updated: 16.02.2024
Το Po’ Boys έχει τις «αμερικανιές» που μας αρέσουν

Η ιδέα για το Po’ Boys προέκυψε σε μια ταράτσα του κέντρου –εκεί έκανε τα πειράματά του ο Βασίλης Σπόρος. Περιφερόμενο το γνωρίσαμε. Εμφανιζόταν, αποσυρόταν, ξαναεμφανιζόταν, και σιγά-σιγά σιγοψήθηκε η ιδέα να αποκτήσει μια πιο σταθερή έδρα. Πριν από πέντε χρόνια φώλιασε σε μια γωνιά του Ψυρρή, δίπλα σε μεζεδοπωλεία, τσιπουράδικα, μπαρ και λάτιν σχολές χορού. Κι έκανε το αμερικάνικο μπάρμπεκιου κομμάτι μιας φύρδην μίγδην γειτονιάς που όταν περπατάς στα στενάκια της πολλές φορές δεν ξέρεις τι θα δεις στην επόμενη στροφή.

Στο Po’Boys μπορείς να καθίσεις μέσα ή έξω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο ωραιότερο Bacon Mushroom Melt είναι στα ΕξάρχειαΤο ωραιότερο Bacon Mushroom Melt είναι στα ΕξάρχειαΜε όχημα μια ψησταριά/καπνιστήριο-ειδική παραγγελία, που τη σχεδίασε ο μάγειρας-ιδιοκτήτης, στην οποία σιγοψήνονται και ταυτόχρονα σιγοκαπνίζονται διάφορα κομμάτια κρέατος, σε πάει βόλτα στον αμερικάνικο νότο, εκεί που το μπάρμπεκιου είναι θρησκεία – άμα έχετε δει το επεισόδιο του «Chef’s Table: BBQ» στο Netflix με τον Ρόντνεϊ Σκοτ, ξέρετε τι λέω. Αλλά έχει κι άλλα πιάτα, που αντλεί από το γευστικό ποτ-πουρί της ομολογουμένως αχανούς χώρας των 50 πολιτειών. Ένα κολλάζ από γεύσεις διαφόρων καταβολών. Σούπα gumbo από τη Λουιζιάνα, με κοτόπουλο, γαρίδες και λουκάνικο. Coleslaw, κλασικό συνοδευτικό του Southern BBQ, που τη φτιάχνουν με πράσινο μήλο, mac ‘n’ cheese, καυτερές φτερούγες κοτόπουλου, κι άλλες «αμερικανιές» διαφόρων τύπων.

Τα ενισχυμένα mac ‘n’ cheese με ξεψαχνισμένο χοιρινό

Ηash browns & hot links

Χαλαρό, νεανικό, το Po’ Boys έχει τους πιστούς του. Και τους πολύ πιστούς του. Είναι παρέες που τρώνε κάθε εβδομάδα, δίπλα σε παλιές αφίσες από συναυλίες του Μάντι Γουότερς και του Τζίμι Χέντριξ και φωτογραφίες με καντίνες και μπάντες πνευστών της Νέας Ορλεάνης – τον τελευταίο καιρό και με την εικόνα του Άντονι Μπουρντέν μπροστά στην κουζίνα. Η Caesar’s με φιλέτο σιγοκαπνιστής γαλοπούλας, είναι από τα πιο λάιτ πιάτα που θα βρεις εδώ. Γιατί το ρεπερτόριο είναι λιχούδικο. Δεν είναι για λιτοδίαιτους. Δεν είμαι μεγάλος φαν των πληθωρικών πιάτων, αλλά που και που θα κάνω μια παρασπονδία. Ε, εκείνα τα mac ‘n’ cheese που λέγαμε, με το μακαρονάκι με τσένταρ, παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος, είναι κόλαση. Τα έχουν και σε ενισχυμένη εκδοχή, γλυκοπικάντικη, με sriracha και ξεψαχνισμένο χοιρινό, αλλά είναι αρκετά γλυκιά για τα γούστα μου, προτιμώ την κλασική. Τα καυτερά μ’ αρέσουν όμως, οπότε για το πολύ νόστιμο πικάντικο τσορίθο, που το κόβουν σε κομμάτια και το σερβίρουν πάνω σε hash browns, (πλατιές τηγανίτες πατάτας), με κορεάτικη μαγιονέζα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, που δοκίμασα, θα επιστρέψω. Άνευ τύψεων.

O Βασίλης Σπόρος όλο και επεκτείνει το μενού

Στο BQ joint του Ψυρρή θα βρείτε 15 διαφορετικά μπέργκερ

Βurgers, po’ boys, brisket και άλλες ιστορίες

Μαγαζί που δεν είναι μπεργκεράδικο να έχει καμιά δεκαπενταριά μπέργκερ δεν το περιμένεις. Εγώ έχω κολλήσει με το Holly Cow!, που έχει καπνιστό μπιφτέκι με ροζουλί αλλά ψημένο εσωτερικό (το χρώμα προκύπτει από το ψήσιμο/κάπνισμα), διπλό τσένταρ, κρέμα παρμεζάνας, λευκή σος BBQ, πίκλες και ρόκα. Κι είναι πάντα και τα po’ boys, τα χαρακτηριστικά σάντουιτς της Λουιζιάνα σε μακρόστενο ψωμάκι, με διάφορα κρεατικά, ανάμεσα στα οποία και καπνιστό brisket (βοδινό στήθος), που είναι κάτι σαν σημαία εδώ. Σερβίρεται σε μερίδα, μπαίνει σε μπέργκερ, νοστιμίζει τις τηγανητές πατάτες, αλλά και μια κινεζοαμερικάνικη σούπα yaka mein από τη Νέα Ορλεάνη, μαζί με νουντλς, γαρίδες, μοσχαρίσιο ζωμό με κρεολέζικα μπαχαρικά, baby καλαμπόκι και αυγό.

Porterhouse

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣH Μεγάλη Λίστα: 100 στάσεις για street food στο κέντρο της ΑθήναςH Μεγάλη Λίστα: 100 στάσεις για street food στο κέντρο της ΑθήναςΤο sampler, η ποικιλία τους, έχει μεγαλώσει και περιλαμβάνει τα πάντα. Με brisket, pork ribs (χοιρινά παϊδάκια), pulled pork (ξεψαχνισμένο χοιρινό), pork belly (κοιλιά χοιρινού), χειροποίητο λουκάνικο andouille και το πολύ αγαπητό τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, είναι για παρέα-γερά πιρούνια. Αν είστε δύο-τρεις μπορείτε κάλλιστα να πάρετε ένα Porterhouse, και να μοιράσετε ακριβοδίκαια φιλέτο και κόντρα φιλέτο (900 γρ.) Η πλειοψηφία των κοπών που προτείνουν στο Po’Boys είναι κρέας ξηράς ωρίμασης 3-4 εβδομάδων, που παίρνουν από το The Greek Butcher στην Κομοτηνή. Το σενάριο συμπληρώνουν αρκετές μπίρες ελληνικής μικροζυθοποιίας, και για το τέλος, έχουν παγωτό μηχανής.

To Po’ Boys έχει ποικιλία σε μπίρες

Tο παγωτό μηχανής πλέον συνοδεύει όλα τα γλυκά

Επόμενη στάση, Άνω Λαδάδικα (και όχι μόνο)

Για το τέλος άφησα τα νέα. Το Po’ Boys ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Ο Βασίλης Σπόρος μαζί με δύο φανατικούς φίλους του μαγαζιού αποφάσισαν να μεταφέρουν το ίδιο σενάριο, ελαφρώς διασκευασμένο σε μια άλλη γωνία, μιας άλλης πόλης: Δραγούμη και Αγίου Μηνά, στα Άνω Λαδάδικα. Το εκεί κατάστημα θα ανοίξει μετά το Πάσχα, με ένα μενού πιο «μαζεμένο» στην αρχή, που στη συνέχεια θα επεκταθεί. Σε πρώτη φάση θα δειγματίσει τα κλασικά του, όπως το μπέργκερ με το μπρίσκετ και το ξεψαχνισμένο χοιρινό, και μετά θα επεκταθεί. Έτσι το πήγε κι εδώ. Και στην Αθήνα όμως θα έρθουν καινούργια. Sliders (μικρά μπεργκεράκια) σε τετράγωνο πατατόψωμο, σε διάφορες εναλλασσόμενες εκδοχές, που θα μπορείς να τα πάρεις στο χέρι και να κάνεις τη βόλτα σου στη γειτονιά. Θα κάνουν πρεμιέρα στο Street Food Festival και μετά θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν. Και κάποια στιγμή, αργότερα, θα αποκτήσουν τον δικό τους χώρο.

Po'Boys

Αγαθάρχου 12 και Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Τηλέφωνο: 210-32.34.672
  • Ωράριο: Καθημερινά, 13.00-00.00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών