ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Δουράμπεης Oyster

Η νέα εποχή μιας ψαροταβέρνας.

18.02.2015| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Δουράμπεης Oyster

Η νέα εποχή μιας ψαροταβέρνας.

Η θέση: Επί της κεντρικής οδού Αδριανείου στο Ψυχικό, 10΄ λεπτά περπάτημα από τη στάση του μετρό «Κατεχάκη».

Η ατμόσφαιρα: Το Δουράμπεης Oyster στο Νέο Ψυχικό, η νέα εκδοχή της γνωστής ψαροταβέρνας του Πειραιά, που έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα φρούτα της θάλασσας, δεν θα σας κερδίσει για την ατμόσφαιρα ή το περιβάλλον, αλλά γι’ αυτό για το οποίο ήρθατε εδώ: το φαγητό.


Το φαγητό: Ο,τι έφτασε στο τραπέζι μας ήταν φρέσκο και καλοφτιαγμένο. Καθώς ήδη έρρεε το ουζάκι -Καζανιστό Στουπάκη-, ξεκινήσαμε με τα οστρακοειδή και συγκεκριμένα μια πιατέλα με κυδώνια και γυαλιστερές, που σερβίρονται πάνω σε πάγο συνοδεία λεμονιών αλλά και ταμπάσκο – ήταν όνειρο. Συνεχίσαμε με μαρινάτη καραβιδόψιχα, ήτοι φρέσκες, ωμές, καθαρισμένες καραβίδες με το κεφάλι τους που έχουν μαριναριστεί σε λαδολέμονο, μια φίνα ταραμοσαλάτα και μια πλούσια πράσινη σαλάτα με ρόκα, μαρούλι και διαφορετικά τουρσιά. Τα μπαρμπούνια που δοκιμάσαμε ήταν νόστιμα, όπως και η τηγανητή καραβιδόψιχα ήταν επίσης εξαιρετική (απολαύστε την όχι με τη γνωστή ροζ μαγιονέζα, αλλά σκέτη). Κλείσαμε με δύο ωραιότατα σκαθάρια που μας γοήτευσαν από τη βιτρίνα. Ηρθαν ψημένα στην εντέλεια. Και εδώ, όπως σε κάθε φρέσκο ψάρι, το λαδολέμονο δεν είναι απαραίτητο. Το ψάρι μιλάει από μόνο του. Ο Δουράμπεης του Ψυχικού μάς εξέπληξε και στα γλυκά. Μας προσέφεραν ένα πιάτο με ζεστό ψητό κυδώνι και μια ανάλαφρη μαρέγκα με παγωτό βανίλια, που έκλεισαν τέλεια το γεύμα.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 40 – 50 € κατά άτομο.

Η κάβα: Αποτελείται από 30 ετικέτες γνωστών εμφιαλωμένων οίνων, 9 διάσημες μπίρες, ούζο και τσίπουρο. Πλειάδα πελατών έχει ξεχωρίσει και ζητά το εξαιρετικό χύμα μοσχοφίλερο που προσφέρει το κατάστημα.

Επιπλέον πληροφορίες: Υπάρχει παρκαδόρος που αναλαμβάνει να σας απαλλάξει από την αναζήτηση μιας θέσης parking. Τώρα, όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας, η κουζίνα είναι εν ενεργεία καθημερινά από τις 12.00 μ.μ. – 00.00 π.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών