ΕΞΟΔΟΣ

Εργαστήριο Δήμητρας Γουναρίδη: Κιμαδόπιτα έργο τέχνης

Φύλλο έμπειρο, γέμιση που δίνει ρέστα, ψήσιμο αψεγάδιαστο, τελεία και παύλα.

03.01.2019
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης

Φύλλο έμπειρο, γέμιση που δίνει ρέστα, ψήσιμο αψεγάδιαστο, τελεία και παύλα.

Η θέση: Σε ένα κάθετο στενό, σε απόσταση μόλις 2 μέτρων από τη λεωφόρο Ηρακλείου.

Η ατμόσφαιρα: Εργαστήριο όπισθεν και κάτω, πωλητήριο μπροστά. Νοικοκυρεμένο μαγαζί, ευγενικοί άνθρωποι, εξυπηρετικοί.

Το φαγητό: Φυλλαδόρος αναντάμ παπαντάμ, ο Ηλίας Γουναρίδης ετοιμάζει μικρά τραγανά αριστουργήματα στο εργαστήριο της Νέας Ιωνίας. Εκεί, εκτός από φύλλα κρούστας λεπτά και μεταξωτά, σφολιάτες με αληθινό βούτυρο, ζύμες κουρού, πίτσας και ματσόβεργας, ετοιμάζει τις πιο νόστιμες πίτες του λεκανοπεδίου στο φούρνο ή στο τηγάνι, με συνταγές μάλιστα φερμένες από τη Μικρά Ασία. Το σου μπουρέϊ (su böreï), που φτιάχνεται με αλλεπάλληλα φύλλα βραστά, εναλλάξ με τριμμένο κατσικίσιο τυρί και μαϊντανό είναι για χειροκρότημα, οι σπανακόπιτες, οι μελιτζανόπιτες, οι μανιταρόπιτες και οι κιμαδόπιτες είναι ζουμερές, με καλά υλικά, σούπερ τραγανές και φίνες. Κάνουν και σπέσιαλ σαραϊλί, κιουνεφέ και άλλα γλυκά. Μπορείτε να πάρετε και ολόκληρη πίτα κατεψυγμένη για το σπίτι.

Ο λογαριασμός: Ατομικές πίτες στο χέρι από 2€, ολόκληρο ταψάκι κατεψυγμένη πίτα από 8€.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 08:00-20:30. Κυριακή κλειστά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών