ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ευοί Ευάν

Ένα στέκι στο οποίο τρως καλά. Πολύ καλά.

06.03.2015| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Ευοί Ευάν

Ένα στέκι στο οποίο τρως καλά. Πολύ καλά.

Η θέση: Η φήμη του (πολλοί ορκίζονται στους μεζέδες και στη θαλπωρή του) και, η ανάγκη να απομακρυνθούμε όσο γίνεται από τα τετριμμένα, μας έφεραν στο απίθανο «καφεποτομεζεδοπωλείο» στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου, στα Ανω Βριλήσσια.


Η ατμόσφαιρα:Το Ευοί Ευάν είναι πολύ φιλόξενο, αλλά χωρίς να το «προσπαθεί». Μάλιστα την άνοιξη ο προαύλιος χώρος «ανθίζει», γεμίζει φυτά, χρώματα κι αρώματα και σας περιμένει για να απολαύσετε καθήμενοι εκεί το φαγητό σας.



Το φαγητό: Ξεκινήσαμε με ένα καραφάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο. Εν συνεχεία παραγγείλαμε μια σαλάτα με μαρούλι, άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι, υπέροχη, μαραθόπιτα και καλτσούνια με χόρτα, ξεροτηγανισμένα, ένα… βουνό κεφτεδάκια (τα φτιάχνει η μαμά των ιδιοκτητών) και ένα ωραιότατο λουκάνικο. Τα κρέατα συνοδεύονται με το καλύτερο τζατζίκι και τυροκαυτερή που έχετε φάει εδώ και καιρό. Σιγοπίνοντας και συζητώντας μας ξαναέπιασε μια λιγούρα. «Μήπως έχετε στραπατσάδα;» ρωτήσαμε. «Ε, και δεν σας φτιάχνουμε μία;» ήταν η απάντηση από την κουζίνα.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 10-15 ευρώ κατά άτομο.

Η κάβα: Το μαγαζί δίνει έμφαση στην ελληνική παραγωγή. Περισσότερες από δέκα ελληνικές μπίρες αρίστης ποιότητος, ελληνικά αναψυκτικά, κρητική ρακή και τσίπουρο Τυρνάβου, αυστηρά. Επίσης διαθέτει μεγάλη γκάμα σε ούζο και εξαιρετικό house wine μικρού οινοποιείου.

Επιπλέον πληροφορίες: Η εύρεση θέσης parking δεν θα σας ταλαιπωρήσει καθόλου στην γύρω περιοχή. Τέλος, η κουζίνα είναι ανοικτή για το κοινό, από τις 08.00 π.μ. έως τις 00.00 π.μ., καθημερινά, εκτός Δευτέρας.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών