ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ευρωθήραμα (Έβρος)

Αν βρεθείτε στο Τρίγωνο Έβρου, αξίζει να επισκεφθείτε την ταβέρνα του καταπράσινου αγροκτήματος για να απολαύσετε έκτακτο κυνήγι εκτρεφόμενο.

24.10.2012| Updated: 16.02.2024
Ευρωθήραμα (Έβρος)

Αν βρεθείτε στο Τρίγωνο Έβρου, αξίζει να επισκεφθείτε την ταβέρνα του καταπράσινου αγροκτήματος για να απολαύσετε έκτακτο κυνήγι εκτρεφόμενο.

Η θέση: Το Ευρωθήραμα βρίσκεται στον Πεντάλοφο Έβρου. Για το ακριβές σημείο, ανατρέξτε στο χάρτη που ακολουθεί καθώς η ταβέρνα είναι χτισμένη λίγο έξω από το χωριό.

Η ατμόσφαιρα: Μόλις φθάσετε στην είσοδο του κτήματος, θα αντικρύσετε καταπράσινους κήπους, τον πετρόχτιστο ξενώνα που λειτουργεί ως αγροτουριστικό θέρετρο και το εστιατόριο όπου μαγειρεύονται καθημερινά τα «θηράματα» που εκτρέφονται σε κοντινή απόσταση. Λένε πως το χειμώνα, με τα χιόνια, το τοπίο είναι μαγευτικό.

Το φαγητό: Όλες οι πρώτες ύλες προέρχονται αποκλειστικά από τον Έβρο. Το ψωμί είναι χειροποίητο και ζυμώνεται τα ξημερώματα για να συνοδεύσει τις σπιτικές μαρμελάδες που σερβίρονται στο πρωινό. Επίσης, ιδανικός για να ξεκινήσετε μια κρύα μέρα του χειμώνα είναι και ο ντόπιος τραχανάς. Οι σαλάτες φτιάχνονται με λαχανικά του αγροκτήματος και αλλάζουν ανάλογα με το τι προσφέρει η γη κάθε εποχή. Εμείς δοκιμάσαμε την ελαφρώς πικάντικη μελιτζανοσαλάτα και τη σαλάτα με λάχανο. Τα κρέατα, δικής τους εκτροφής, είναι αγνά και εκλεκτά. Το αγριογούρουνο πρωτοστατεί στον κατάλογο και σερβίρεται με διάφορους τρόπους· στιφάδο, κοκκινιστό, μαγειρευτό στη γάστρα ή ψητό ως μπριζόλα, μπιφτέκι, λουκάνικο και κομμένο σε παϊδάκια. Τέλος, δοκιμάσαμε το λεμονάτο φασιανό με φρέσκα μανιτάρια αλλά και το ελάφι με σάλτσα από λευκό κρασί και φρέσκα μυρωδικά.

Ο λογαριασμός: Μόλις 15 ευρώ το άτομο, με κρασί.

Η κάβα: Σας προτείνω να συνοδεύσετε τα κρεατικά με κρασιά της οινοποιείας Γκουτσίδη από τα Δίκαια. Ακόμη, στον κατάλογο θα βρείτε επιλογές από τα Εβρίτικα Κελάρια καθώς και ντόπια αποστάγματα.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο και ο ξενώνας λειτουργούν όλο το χρόνο. Πριν φύγετε, μην αμελήσετε να προμηθευτείτε λουκάνικα και κρέας αγριογούρουνου για το σπίτι. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 8 π.μ. έως 8 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή 8 π.μ. ως 12 μ.μ.

Πεντάλοφος, Τρίγωνο Έβρου, τηλ.: 6978-890.861, 2556-061.202, www.eurothirama.gr

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών