ΜΑΓΑΖΙΑ

Φάρμα Παρνασσού

Ένα κρεοπωλείο με ελληνικά κρέατα και μικρούς θησαυρούς από όλη την Ελλάδα. Ιδιοκτήτες δύο αδέρφια με γνώση και αγάπη για τη δουλειά τους.

30.04.2013| Updated: 25.06.2021
Φάρμα Παρνασσού

Ένα κρεοπωλείο με ελληνικά κρέατα και μικρούς θησαυρούς από όλη την Ελλάδα. Ιδιοκτήτες δύο αδέρφια με γνώση και αγάπη για τη δουλειά τους.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Στη Λιβαδειά, το 1938 άνοιξε το κρεοπωλείο της η οικογένεια Μιχάλη. Με τα χρόνια έγινε από τα καλύτερα και τα μεγαλύτερα και η οικογένεια απέκτησε και τη δική της φάρμα με μοσχάρια και αιγοπρόβατα. Το 2010, ευτυχώς για εμάς, άνοιξαν στο Νέο Φάληρο το κρεοπωλείο «Φάρμα Παρνασσού» και από τότε η πελατεία τους έχει αυξηθεί και πλέον οι πελάτες τους έρχονται όχι μόνο από το Φάληρο και τον Πειραιά, αλλά και από πιο μακρινές περιοχές – ακόμη και από την Κηφισιά! Ο λόγος είναι η εξαιρετική ποιότητα των κρεάτων, η εμμονή των δύο αδερφών στα ελληνικά προϊόντα και η μεγάλη ποικιλία στις κρεοπαρασκευές τους. Μοσχάρι, αρνάκι και κατσικάκι από τη φάρμα τους αλλά και από επιλεγμένες φάρμες της ευρύτερης περιοχής, χοιρινά από τον Ελικώνα, κοτόπουλα και κοκόρια ελευθέρας βοσκής από τα Γιάννενα. Κρέας εισαγωγής δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν. Στα συν του κρεοπωλείου η διανομή κατ’ οίκον και οι ειδικές κρεοπαρασκευές κατά παραγγελία του πελάτη.

Τι ψωνίζουμε: Εκτός από διαλεχτά ελληνικά κρέατα, πεντανόστιμα ρολά κοτόπουλου, (δοκιμασμένα από τη γράφουσα), ρολά χοιρινού, μπιφτέκια, λουκάνικα, γαρδούμπες, κοκορέτσια αλλά και ντολμάδες με κιμά, τυλιγμένοι με λάχανο τον χειμώνα, με αμπελόφυλλα την άνοιξη, όλα με τη φροντίδα και τις συνταγές της μαμάς Άννας. Επίσης έχουν διαλεγμένα ένα προς ένα, καλούδια από όλα τα μέρη της Ελλάδος: γάλα, τυριά, ζυμαρικά, σάλτσες, μέλι. Και τώρα το Πάσχα, μας λύνουν τα χέρια μιας και τον οβελία (η τιμή του οποίου θα κυμανθεί στα 9 ευρώ περίπου), μας τον σουβλίζουν, τον τυλίγουν, τον γεμίζουν και τον συνοδεύουν με κοκορέτσια, γαρδουμπάκια και άλλους εορταστικούς μεζέδες.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών