ΜΑΓΑΖΙΑ

Κρεοπωλείο Μιχάλης

Κοτόπουλα ημέρας από την Έδεσσα, χοιρινά και μοσχάρια από τη Βέροια.

08.05.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης
Κρεοπωλείο Μιχάλης

Από το μικρό πτηνοαυγοπωλείο που άνοιξε το 1941 σε μια γωνιά της Μοδιάνο ξεκινά η ιστορία του κρεοπωλείου Μιχάλης. Στα χέρια πλέον της τρίτης γενιάς κρεοπωλών, των αδελφών Θανάση και Σωτήρη Γκόση, συνεχίζει να αποτελεί αναφορά στο καλό κρέας. Κοτόπουλα ημέρας από την Έδεσσα, χοιρινά και μοσχάρια από τη Βέροια (πολλά εκτρέφονται ειδικά για το κρεοπωλείο κατά παραγγελία), γαλοπούλες και κουνέλια από τις Σέρρες, αρνιά και κατσίκια από τη Βέροια και τη Χαλκιδική. Πολλές μαρινάδες και έτοιμες παρασκευές δεν κάνουν, «για να καταλαβαίνει ο πελάτης την ποιότητα του κρέατος που αγοράζει», λέει ο Θανάσης Γκόσης. Από εδώ προμηθεύονται τα κρεατικά τους και κορυφαία ξενοδοχεία και εστιατόρια της πόλης. Ανάλογα με την εποχή, βρίσκουμε και πιο ιδιαίτερα προϊόντα, όπως μαύρο χοίρο, αγριογούρουνο, φασιανούς, χήνες και φραγκόκοτες.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT