ΑΓΟΡΑ

Farmily: Το κρεοπωλείο που είναι ο νέος γαστρονομικός προορισμός στο Χαλάνδρι

Με αξιοζήλευτη ποικιλία κρεάτων, κρεοπαρασκευών αλλά και εκλεκτών τυριών και αλλαντικών, το Farmily στρώνει το γιορτινό μας τραπέζι.

22.12.2021
Φωτογραφίες: Θάλεια Γαλανοπούλου
Farmily: Το κρεοπωλείο που είναι ο νέος γαστρονομικός προορισμός στο Χαλάνδρι

«Να έχεις καλές σχέσεις με τον κρεοπώλη και τον ψαρά σου» ήταν μια από τις συμβουλές που ακούγαμε από τους μεγαλύτερους αλλά και από όλους τους ειδικούς της γαστρονομίας, με σκοπό να διασφαλίσουμε την ποιότητα των πρώτων υλών μας.

Στο νέο κρεοπωλείο Farmily στο Χαλάνδρι δεν χρειάζεται να έχουμε κανένα άγχος. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης χτίζονται αβίαστα. Το ενημερωμένο προσωπικό του μας βοηθά σε κάθε βήμα μας, να επιλέξουμε το σωστό κρέας, την καλύτερη κοπή αλλά και τον κατάλληλο τρόπο μαγειρέματος. Επίσης ανάλογα με το βαλάντιο που διαθέτουμε μπορούμε να προμηθευτούμε από λίγο κιμά από ελληνικό μοσχαράκι συμβατικής εκτροφής για την καθημερινή μας μακαρονάδα μέχρι μέχρι κρέατα ωρίμανσης, τα διάσημα Black Angus, τα ιαπωνικά Wagyu και κρέατα βιολογικής εκτροφής, αλλά και περιποιημένες κρεοπαρασκευές όπως χοιρινά καρέ, αρνίσια πουγγιά και ιδιαίτερα ρολά για το γιορτινό μας τραπέζι.

Βέβαια η ποιότητα σύμφωνα με την Βασιλίνα και Άννα Φλωρίδη που είναι στο τιμόνι της επιχείρησης, είναι εκ των ων ουκ άνευ. Στο κατάστημά τους, εφαρμόζονται όλες οι  διαδικασίες HACCP, όπως αυτές προβλέπονται από το Codex Alimentarius, την Ευρωενωσιακή και Εθνική Νομοθεσία. Επίσης, διαθέτουν πιστοποίηση για τη διάθεση των βιολογικών προϊόντων. Οι δύο αδερφές, που κατάγονται από οικογένεια με παράδοση και χρόνια εμπειρίας στην εμπορία κρεάτων, αλλά και με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και μεταπτυχιακά στην Αγγλία, δίνουν ιδιαίτερο βήμα στους Έλληνες παραγωγούς, χωρίς όμως να αποκλείουν χώρες του εξωτερικού,  όπου φημίζονται για τα ιδιαίτερα και ποιοτικά κρέατά τους.

Αν είσαστε και από τους λάτρεις των αλλαντικών και των τυριών στο Farmily θα έχετε επιπλέον λόγους για να πάτε. Εκλεκτά αλλαντικά και τυριά από σχεδόν όλη τη γκάμα των Ελλήνων παραγωγών αλλά και εξεζητημένα εισαγωγής όπως τυριά βουτηγμένα στο κρασί, και παλαιωμένα με πιπέρια.

Με μια βόλτα από το κρεοπωλείο θα προμηθευτούμε τα πάντα για το οικογενειακό ή γιορτινό τραπέζι από τις βασικές πρώτες ύλες μέχρι τα περιττά – απαραίτητα συνοδευτικά που δίνουν το κάτι παραπάνω στις συνταγές μας, από artisanal σάλτσες και ντιπ μέχρι απίθανες μουστάρδες και τσάτνεϊ.

Farmily

Γρ. Γυφτοπούλου 13-15, Χαλάνδρι

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών