ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Φαρόπουλος (Άμφισσα)

Μαγειρευτά, πίτες, κεφτεδάκια, μπακαλιάρος σκορδαλιά και άλλοι μεζέδες σε μια ταβέρνα με ιστορία ενός αιώνα.

20.11.2013| Updated: 31.05.2022
Φαρόπουλος (Άμφισσα)

Μαγειρευτά, πίτες, κεφτεδάκια, μπακαλιάρος σκορδαλιά και άλλοι μεζέδες σε μια ταβέρνα με ιστορία ενός αιώνα.

Η θέση: Ένα παλιό καπνοπωλείο-οινοπνευματοπωλείο στην κεντρική αγορά της Άμφισσας φιλοξενεί το πιο χαρακτηριστικό μαγέρικο της πόλης.

Η ατμόσφαιρα: Το σκηνικό θυμίζει Απότσο (για όσους γνωρίζουν το σήμα κατατεθέν ουζερί της Αθήνας), με παλιές διαφημίσεις, όργανα και δεκάδες άλλα παλιά αντικείμενα να κοσμούν τους τοίχους του μαγαζιού, από την εποχή που ο παππούς Φαρόπουλος έφτιαχνε εκεί τσιγάρα τοπικής παραγωγής. Μπαίνοντας στο μαγαζί νομίζεις ότι ο χρόνος έχει σταματήσει στην εποχή που τα κρασοπουλειά της Άμφισσας έσφυζαν από κόσμο που γλεντούσε. Η ατμόσφαιρα οικογενειακή, με τους αδερφούς Φαρόπουλους να δίνουν το σύνθημα για το φαγητό και να ανταλλάσσουν αστεία με τους θαμώνες, την ώρα που τηγανίζονται τα κεφτεδάκια και μοσχομυρίζει όλη η αγορά.

Το φαγητό: Θα έχετε ακούσει ότι «στα Σάλωνα (στην Άμφισσα δηλαδή) σφάζουν αρνιά και στο Χρυσό κριάρια». Παρ’ όλα αυτά, αν πάτε για ψητά, θα πρέπει να δοκιμάσετε στον Μαλίσσο. Το μενού εδώ περιλαμβάνει μόνο μεζέδες. Τας κεμπάμπ, γαρδούμπες, μπακαλιάρος σκορδαλιά (για όσους αγαπούν πολύ το σκόρδο), εξαιρετικές σπιτικές πίτες, μοσχαράκι γιουβέτσι, πατάτες γιαχνί. Αξίζει να δοκιμάσετε την σπανακόπιτα, μελιτζάνες ιμάμ, ντολμαδάκια και οπωσδήποτε τα κεφτεδάκια.

Ο λογαριασμός: Περίπου 10-15 € το άτομο.

Η κάβα: Συμπαθητικό χύμα κρασί.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτό καθημερινά μόνο το βράδυ. Κυριακές κλειστό.

Φαρόπουλος, Ανδρούτσου και Παπαχρήστου, Αμφισσα, τηλ: 22650 28 823, 22 42.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών