ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μαραβέλης: Φρέσκο ψάρι δίπλα στο κύμα

Ντόπιο ψάρι από τον Ευβοϊκό και μαστόρικο ψήσιμο στο παραθαλάσσιο ταβερνάκι κοντά στην Αιδηψό.

11.12.2017| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Μαραβέλης: Φρέσκο ψάρι δίπλα στο κύμα

Ντόπιο ψάρι από τον Ευβοϊκό και μαστόρικο ψήσιμο στο παραθαλάσσιο ταβερνάκι κοντά στην Αιδηψό.

Η θέση: Ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, στον οικισμό του Αγίου Νικολάου, 1 χιλιόμετρο από τα λουτρά της Αιδηψού.

Η ατμόσφαιρα: Αν πετύχετε καλή μέρα, το περιβάλλον είναι ιδανικό για να καθίσετε έξω: δίπλα στη θάλασσα και με θέα στην καταπράσινη χερσόνησο της Λιχάδας απέναντι. Ο εσωτερικός χώρος απλός με πολλά θαλασσινά στοιχεία. Θα συναντήσετε ντόπιους και επισκέπτες του Σαββατοκύριακου από τα λουτρά της Αιδηψού.

Το φαγητό: Όσες διαφορετικές συνταγές και αν δοκιμάσω, ό,τι πρωτότυπο τρόπο μαγειρέματος, πάντα εκτιμώ ξανά την αξία ενός απλού ψητού καλαμαριού ή ψαριού. Βέβαια, μόνο η ποιοτική και φρέσκια πρώτη ύλη μπορεί να «αντέξει» αυτή τη δοκιμασία. Ό,τι φάγαμε στην ψαροταβέρνα του Μαραβέλη το φάγαμε έτσι: ψητό με λίγο λάδι και αλατοπίπερο. Και ήταν όλα εξαιρετικά. Το φρέσκο καλαμάρι, οι σαργοί, τα μπαρμπουνάκια και το χταπόδι. Οι ιδιοκτήτες προμηθεύονται ψάρια αποκλειστικά από τους ψαράδες της περιοχής, κάθε πρωί τούς τα παραδίδουν στην ταβέρνα. Θα διαλέξετε οι ίδιοι ποιο ακριβώς ψάρι θέλετε, αφού τα δείτε στο ψυγείο, και συνήθως η ψαριά έχει αρκετά είδη, από κουτσομούρα και σαρδέλα μέχρι φαγκρί και σαργό. Λιγοστά μαγειρευτά και κρεατικά για όσους από την παρέα δεν τρώνε ψάρι και αρκετά ορεκτικά και σαλάτες, όπως χόρτα, άγρια και ήμερα, αμπελοφάσουλα, τζατζίκι, τυροκαυτερή και άλλα.

Ο λογαριασμός: περίπου 15-25 € το άτομο με ποτό, ανάλογα με το ψάρι.

Η κάβα: Ποικιλία στα ούζα και στις μπίρες, κρασί χύμα 2-3 αξιόλογα εμφιαλωμένα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 12.00-00.00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών