ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Fuga (2011)

Έχει ένα αχτύπητο ατού, το περιβάλλον, αν και παρουσιάστηκε σε μια δύσκολη περίοδο για την αθηναϊκή εστίαση.

28.03.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Fuga (2011)

Έχει ένα αχτύπητο ατού, το περιβάλλον, αν και παρουσιάστηκε σε μια δύσκολη περίοδο για την αθηναϊκή εστίαση.

Η θέση: Στον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου Μουσικής, με θέα στον Υμηττό, χωρίς λοιπά σχόλια.

Η ατμόσφαιρα: Η είσοδος μέσω του ωραιότατου κήπου προδιαθέτει για μια ξεχωριστή βραδιά· η λιτή καλοβαλμένη σάλα είναι ολόκληρη ένα μπαλκόνι με θέα την Αθήνα· ελάχιστα εστιατόρια, ίσως κανένα, μπορούν να προσφέρουν μια τόσο ολοκληρωμένη αισθητική εμπειρία.

Το φαγητό: Η ανάληψη της «Φούγκας» από τον έμπειρο επιχειρηματία ποιοτικής εστίασης Απόστολο Τραστέλη προδιέθεσε για ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών. Ορισε σύμβουλο σεφ τον Αντρέα Μπερτόν και μόνιμο σεφ τον Πανταλέο ντε Πίντο. Το μενού που παρουσιάζουν είναι μαζεμένο, με ιταλικές-μεσογειακές επιρροές, απλό στη σύλληψη, και με λόγια διακόσμηση στα πιάτα. Αλλά λίγα από αυτά έχουν το άγγιγμα της έντεχνης μαγειρικής· το έχουν, ας πούμε, το λεπταίσθητο ριζότο μιλανέζε με σαφράν και ζωμό μοσχαριού και η ενδιαφέρουσα εκδοχή του κλασικού βιτέλο με σάλτσα τονάτα. Οι ταλιατέλες με μοσχάρι γευστικά είναι σαν συνηθισμένα μακαρόνια με κιμά, στο δε αρνάκι μόλις που γευτήκαμε ολίγο πουρέ μελιτζάνας, ενώ η μαγιονέζα ντομάτας ήταν μόλις μια πινελιά. Το τιραμισού με καραμέλα είναι πολύ καλό, η πανακότα με κρυσταλλωμένο καφέ ενδιαφέρουσα.

Ο λογαριασμός: 60 ευρώ το άτομο, με κρασί. Οι μερίδες είναι υπερβολικά μικρές για την τιμή που ζητείται, περίπου 16 – 18 ευρώ τα πρώτα και 28 ευρώ τα δεύτερα.

Η κάβα: Στη λίστα κρασιών επικρατούν οι ιταλικές ετικέτες. Έξοχο το Άβατον Γεροβασιλείου.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί ανεξαρτήτως εκδηλώσεων του Μεγάρου. Ενδείκνυται για επαγγελματικές συναντήσεις. Το πάρκινγκ είναι το ίδιο με του Μεγάρου. Ανοιχτά καθημερινά, 18.30-00.30.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT