ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Hytra

Εκλεκτό δείπνο με ασύγκριτη θέα, στο roof garden της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

26.07.2012| Updated: 16.02.2024
Hytra

Εκλεκτό δείπνο με ασύγκριτη θέα, στο roof garden της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Η θέση: Στη μέση της Λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος της Καλλιθέας, στο roof garden της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Η ατμόσφαιρα: Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα εστιατόρια της πόλης. Προσφέρει θέα 360 μοιρών στην Αθήνα, έχει φινετσάτη διακόσμηση, εξαιρετικό σέρβις, πολύ καλή μουσική και, ως εκ τούτου, είναι ιδανικό για σπέσιαλ βραδιές.

Το φαγητό: Μπορεί η «Hytra» να υπερηφανεύεται για το αστέρι Michelin που κατέχει, αλλά τελικά αυτό έχει μικρή σημασία. Το σπουδαιότερο είναι ότι ο 32χρονος σεφ της, Νίκος Καραθάνος συνδυάζει την άρτια τεχνική με τη γνώση των πρώτων υλών, επιλέγει εξαιρετικά προϊόντα και τα αποθεώνει γευστικά, ενώ παράλληλα ανανεώνει συχνά το μενού του. Μάλιστα, για κάποιον που έχει παρακολουθήσει την πορεία του, το πιο ευχάριστο είναι ότι έχει αρχίσει να αποβάλει την τάση που συχνά έχουν οι νεαροί σεφ να εντυπωσιάσουν. Κρατάει την ουσία, εμπνέεται από τη μεσογειακή παράδοση και διαρκώς εξελίσσεται. Τα γεμιστά του καθώς και ο μουσακάς (που ουδεμία σχέση έχουν οπτικά με ό,τι μας έχει συνηθίσει η μαμά μας) είναι η επιτομή της ελληνικής γεύσης. Το μπαρμπούνι ψημένο με τα λέπια του, κουνουπίδι και σάλτσα αγγούρι είναι εξαιρετικό και το χοιρινό iberico σε «εικονική κρούστα» από κάρβουνο (φυσικά δεν πρόκειται για κάρβουνο, αλλά για μια κρούστα από ψίχα ψωμιού «βαμμένη» με μελάνι σουπιάς και πολτό ελιάς), με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα αρωματισμένη με πορτοκάλι, είναι εκπληκτικής νοστιμιάς.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 50 – 60 ευρώ το άτομο. Είπαμε πως είναι για πολύ ειδικές βραδιές. Από Τρίτη έως Πέμπτη αλλά και Κυριακή από το μεσημέρι, μπορείτε να πάρετε το μενού γευσιγνωσίας 3 πιάτων με 40 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Η λίστα κρασιών είναι πλήρως ενημερωμένη, περιλαμβάνει περίπου 50 ετικέτες από όλο τον κόσμο, ενώ η πλειοψηφία αφορά ετικέτες από μικρούς Ελληνες παραγωγούς. Για κάθε πιάτο ο σομελιέ μπορεί να σας προτείνει διαφορετικό ποτήρι για έξοχους γευστικούς και οινικούς συνδυασμούς.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 8 μ.μ. μέχρι και τα μεσάνυχτα, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο η κουζίνα κλείνει στη 1 π.μ. Δευτέρα κλειστά. Υπάρχει ελεύθερος χώρος για στάθμευση γύρω από το κτίριο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών