ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Hytra

Μαγειρική επιπέδου, για ξεχωριστές περιστάσεις.

16.08.2013| Updated: 16.02.2024
Hytra

Μαγειρική επιπέδου, για ξεχωριστές περιστάσεις.

Η θέση: Ψηλά, στον 6ο όροφο του κτιρίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Συγγρού. Το καλοκαίρι μεταφέρεται στην ταράτσα, έναν όροφο ψηλότερα, για δείπνα επουράνια.

Η ατμόσφαιρα: Η θέα στην πόλη είναι το μεγάλο ατού τόσο της σικ σάλας όσο και της ταράτσας.

Το φαγητό: Ο Νίκος Καραθάνος είναι ένας στιβαρός μάγειρας, βραβευμένος με αστέρι Michelin. Λατρεύει την εξαιρετική πρώτη ύλη και, όταν φτάνει στα χέρια του, την αποθεώνει γευστικά. Φέτος, στη Hytra της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, όπου μαγειρεύει τα τελευταία χρόνια, για όποιον τον έχει παρακολουθήσει είναι ορατή μια αλλαγή: ένα ακόμη βήμα προς την ουσία της ελληνικής μαγειρικής. Το πιάτο με τα λαχανικά, όπου πάνω σε μια αέρινη βάση μαγιονέζας με τρούφα υπάρχει ό,τι πιο πολύτιμο βγάζει η φύση -ρίζες, μανιτάρια, αρωματικά κοκκάρια (τα προμηθεύεται από τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο, τον εμπνευστή του «Ραδίκι») είναι αριστούργημα. Το ίδιο και η σουπιά με σπανάκι και πούλπα από το μελάνι της, αλλά και το καπνιστό χέλι, ελαφρώς καραμελιζέ, με τρεις υφές από πουρέ αρακά. Το τελευταίο πιάτο που ήρθε στο τραπέζι μας ήταν κατσικάκι ψημένο δώδεκα ώρες σε κενό αέρος, στους 72 βαθμούς. Είχε κρατήσει όλη τη γεύση του, έλιωνε στο στόμα και ταίριαζε τέλεια με τον πουρέ πατάτας με κύμινο που το συνόδευε.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 50-60 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί.

Η κάβα: Η λίστα διαθέτει περίπου 75 επιλογές σε λευκά, ερυθρά, αφρώδη και επιδόρπια κρασιά. Οι περισσότερες από αυτές είναι ελληνικές.

Επιπλέον πληροφορίες: Οι τιμές στη Hytra της Στέγης δεν είναι για κάθε μέρα αλλά τα πιάτα του Νίκου Καραθάνου αποτελούν σταθερή αξία. Λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 8 μ.μ έως και 12 μ.μ. όλες τις ημέρες, εκτός από Παρασκευή και Σάββατο που η κουζίνα κλείνει στη 1 π.μ. Με σχετική τύχη μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας σε κάποιον από τους γύρω δρόμους. Το κτίριο της Στέγης διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ σε σχήμα έλικας, οπότε, αν το προτιμήσετε προσοχή κατά την έξοδο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών