ΕΞΟΔΟΣ

Hytra

Εκλεπτυσμένες αντιθέσεις

30.01.2015| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Hytra

Εκλεπτυσμένες αντιθέσεις.

Ενα μπαρ με πανοραμική θέα πλεονεκτεί αυτοδικαίως έναντι όλων των ισογείων, πριν ακόμη εξετάσει κανείς τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Συνήθως πρώτα γίνεται της μόδας, καθώς όλοι επιθυμούν τη θέα από ψηλά, ύστερα ρίχνει την ποιότητα για να εξυπηρετήσει τα πλήθη και κάπως έτσι καταλήγει μαζικό. Το μπαρ της Hytra, παρότι στεγάζεται πολύ ψηλά, στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη λεωφόρο Συγγρού, δεν έχει ακολουθήσει την πεπατημένη.

Παραμένει κομψό, έχει ύφος που δεν ταιριάζει σε όλους και διαθέτει έναν σπουδαίο bartender. Ο Γιάννης Κοροβέσης έχει σχεδιάσει το μενού των κοκτέιλ με μια προσέγγιση πιο κοντά στη μαγειρική της Hytra, ώστε αυτά να στέκονται με φυσικότητα δίπλα στα πιάτα του εστιατορίου.

Η αλήθεια είναι ότι τα κοκτέιλ του Κοροβέση δεν μοιάζουν με τίποτε άλλο απ’ ό,τι έχετε δοκιμάσει. Τα διακρίνει η ένταση, η αψάδα, το ξάφνιασμα. Στην πρώτη γουλιά οι γεύσεις και τα αρώματα φαίνονται μάλλον αλλόκοτα. Στη δεύτερη ανακαλύπτεις έναν ζωηρό μεσογειακό χαρακτήρα (ελιά, λεβάντα, ντομάτα…). Μέσα σε μια στιγμή εξαφανίζεται η αυστηρότητα του αλκοόλ και αναδεικνύεται μια πιο ανέμελη αίσθηση. Δοκιμάσαμε τρία από τον εποχικό κατάλογο και πειστήκαμε ότι όντως τα κοκτέιλ του Γιάννη Κοροβέση συνοδεύουν αξιοπρεπώς ένα γεύμα δημιουργικής κουζίνας αντί κρασιού. Τεκίλα reposado 100% από μπλε αγαύη, αβοκάντο, λεμόνι, νερό ντομάτας και ελαιόλαδο, ένα κοκτέιλ με χαρακτήρα μεντιτερανέ, που θα ταίριαζε γάντι με γεμιστά. Αντίστοιχα, ένα άλλο με μεσκάλ, πουρέ μανταρίνι, χυμό μοσχολέμονο και γλυκό βερμούτ, λεμονίζον και καπνιστό, ο ίδιος το προτείνει για ψητό κρέας.

Εκτός από το ρόλο του εμπνευστή-δημιουργού, ο Γιάννης Κοροβέσης θεωρεί ότι ένας bartender πρέπει να έχει και το ρόλο του οικοδεσπότη, να φέρεται με ευγένεια, να έχει ήθος, να είναι πάντα καθαρός, εξυπηρετικός και φυσικά να έχει γνώση του αντικειμένου. Να ξέρει περισσότερα γι’ αυτό που σερβίρει από τον καταναλωτή. Στο προσωπικό του site, το bitterbooze.gr, ο ίδιος καταπιάνεται με θέματα που αφορούν τους drink connaisseurs, τους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για το πίνειν.

Εκλεκτικός και δημιουργικός, έχει αναλάβει το «ευ-μίξειν» για όλες τις επιχειρήσεις του Ομίλου Τραστέλη, υποστηρίζοντας ότι η γευστική μνήμη είναι η πιο γερή βάση για την παρασκευή ενός ποτού, ενώ η μιξολογία και τα προϊόντα της, τα κοκτέιλ, αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες των μπαρ, ειδικά τώρα που αυτά διανύουν τη δεύτερη χρυσή εποχή τους.

Ας συνοψίσουμε: Στη Hytra έχει καταφέρει να προσφέρει εμπνευσμένα και υψηλής αισθητικής κοκτέιλ, με χαρακτήρα ελληνικό, τα οποία έχουν συνάφεια με το προσφερόμενο φαγητό.

Και 2 κοτέιλ δια χειρός Γιάννη Κοροβέση..

Αριστερά: Humo Oloroso / Δεξιά: Spanish Flea

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών