ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κιβωτός: Κρέας με ονοματεπώνυμο

Ελληνικά και εισαγόμενα κρεατικά, σωστές κοπές, αριστοτεχνικό ψήσιμο! Low profile κρεατοταβέρνα υψηλών επιδόσεων.

05.04.2017| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Κιβωτός: Κρέας με ονοματεπώνυμο

Ελληνικά και εισαγόμενα κρεατικά, σωστές κοπές, αριστοτεχνικό ψήσιμο! Low profile κρεατοταβέρνα υψηλών επιδόσεων.

Η θέση: Off Broadway κηφισιώτικο στέκι, σε μια όμορφη, καταπράσινη γειτονιά δυο βήματα από την εθνική οδό.

Η ατμόσφαιρα: Παστρικός και καλοβαλμένος ο χώρος, δίχως να δρέπει στυλιστικές δάφνες, και αυλή συμπαθέστατη για το καλοκαίρι.

Το φαγητό: Κιβωτός όνομα και πράγμα αφού τα κρεατικά έρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη στη λογική του «έκαστος στο είδος του». Ο Γιάννης Ντάκης που δουλεύει την οικογενειακή επιχείρηση από το 2006, γνωρίζει πολύ καλά τους πελάτες του, τις ιδιαιτερότητες και τις παραξενιές τους, από το βαθμό ψησίματος που προτιμούν μέχρι το τι είδος κρέατος και τι κομμάτι αγαπάει ο καθένας. Εξάλλου το μαγαζί έχει μόνιμη πελατεία τα 44 ολόκληρα χρόνια της λειτουργίας του. Από Γαλλία φέρνουν «γαλαζοαίματα» μοσχάρια σαρολέ και λιμουζέν, από το Αρκάνσας και το Όρεγκον στιβαρά μπλακ άνγκους, κι ελληνικά είναι τα τρυφερά φιλέτα από νεαρές μοσχίδες.

Όλα τα κρέατα ψήνονται άψογα και αξίζει να δοκιμάσετε τη μοσχαρίσια γάλακτος στη σούβλα και μετά στα κάρβουνα, όπως και το μεζεκλίδικο κοντοσούβλι με χοιρινό από την Καρδίτσα, καλοαλατισμένο με χοντρό αλάτι. Από τα περιφερειακά δοκιμάσαμε σωστά μαγειρεμένο σταμναγκάθι νοτισμένο με καλό, κρητικό ελαιόλαδο, κι επίσης εξαιρετική τυροκαυτερή και τυρόπιτα κορυφαία, αμφότερα με φέτα Τρικάλων. Η παντζαροσαλάτα ήταν η αχίλλειος πτέρνα τους, αφού, αν και φτιαγμένη με καλό γιαούρτι και μαγιονέζα δικιά τους, ήταν πνιγμένη στη σάλτσα τόσο που το παντζάρι είχε χαθεί. Στο τέλος θα δοκιμάσετε μια ωραία εκδοχή κρέμας καραμελέ και πολύ πολύ νόστιμο χαλβά σιμιγδαλένιο, μελαχρινό, σούπερ κανελωμένο και πλασμένο σε μπουκίτσες.

Ο λογαριασμός: 25 €/άτομο χωρίς τα ποτά

Η κάβα: Για το κρασί ισχύει το BYOW (Bring Your Own Wine), τουτέστιν φέρνεις το μπουκάλι σου και στο ανοίγουν χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 13.00-00.00, εκτός Δευτέρας, Κυριακή 12.30-17.30. Πάρκινγκ εύκολο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT