ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κουναριά: Σαν σε σπίτι τηνιακό

Μαγειρική χωρίς παραξενιές, οικιακού επιπέδου, με νοικοκυρίστικη φροντίδα και γευστική οικειότητα.

14.08.2019| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Έβελυν Φωσκόλου
Κουναριά: Σαν σε σπίτι τηνιακό

Μαγειρική χωρίς παραξενιές, οικιακού επιπέδου, με νοικοκυρίστικη φροντίδα και γευστική οικειότητα.

Η θέση: Στη μικροσκοπική πλατεία του Άη Γιάννη μπροστά στην κρήνη της Αετοφωλιάς, του όμορφου χωριού που βρίσκεται στα 114 μέτρα πάνω από την παραλία της Κολυμπήθρας.

Η ατμόσφαιρα: Σαν σε σπίτι τηνιακό. Αυτό ακριβώς είναι το συναίσθημα που σε διακατέχει όσο τρωγοπίνεις στην Κουναριά. Τουρίστες και ντόπιοι στα γύρω τραπεζάκια, κοντά κοντά το ένα στο άλλο, μοιάζουν να είναι μια αγαπημένη οικογένεια.

Το φαγητό: Στην Κουναριά ήρθαμε ξελιγωμένοι και ηλιοκαμένοι, με βρεγμένο το μαγιό από το μπάνιο στην Κολυμπήθρα. Ευχαριστηθήκαμε μουσακά, κατσικάκι λεμονάτο και κουνέλι στιφάδο. Δεν ξέρω αν θα σας αρέσει η καππαροσαλάτα τους, είναι βραστή με φρέσκια κάππαρη και σκορδαλιά, κομματάκι ανάλατη και άνοστη – μας πρότειναν να την καρυκεύσουμε κατά βούληση -, και οι μαραθοτηγανίτες παραήταν ζυμαρένιες. Είναι όμως έξοχα τα τυροπιτάκια με τηνιακά τυριά και τα γλυκοκολοκυθοπιτάκια μούρλια, κάνουν χοντρουλές ομελέτες και αγκιναρόπιτα. Είναι γλυκύτατοι άνθρωποι, ευγενικοί και πρόσχαροι. Μαγειρεύουν, ψήνουν κρέατα της ώρας (τα μοσχάρια είναι ντόπια) και σερβίρουν μόνοι τους στην μικρή πλατεία και στο ανθοστολισμένο ταρατσάκι τους. Μαμά Ζωζεφίνα και κόρη Άννα μπαινοβγαίνουν στην κουζίνα και στο σέρβις και τα αγόρια, μπαμπάς και δυο γιοι, είναι ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή.

Ο λογαριασμός: 12-18 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Θα βρείτε μερικές επιλογές από τοπικά εμφιαλωμένα κρασιά και την ντόπια μπίρα. Και το χύμα τους είναι από ένα από τα πολύ αξιόλογα οινοποιεία της Τήνου.

Επιπλέον πληροφορίες: Το καλοκαίρι σερβίρουν καθημερινά 13:30- 23:00, τον υπόλοιπο χρόνο καλό είναι να προηγηθεί τηλεφώνημα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών