ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κύριος

Και κοκτέιλ, και μπέργκερ.

03.11.2015| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Κύριος

Και κοκτέιλ, και μπέργκερ.

Η θέση: Ο «Κύριος» έχει την έδρα του στην οδό ∆ορυλαίου της γνωστής πλατείας Μαβίλη. Με 2 λεπτά περπάτημα από τη στάση του μετρό «Μέγαρο Μουσικής», είσαι εκεί.

Η ατμόσφαιρα: Το μπαρ, που είχαμε ομόφωνα συμφωνήσει ότι κάνει επικό μπέργκερ και το καλύτερο Aperol Spritz, είναι άκρως ατμοσφαιρικό, με ειδυλλιακούς κρυφούς φωτισμούς, θαρρείς βγαλμένο από σκηνικό ταινίας.



Το φαγητό: Σταθερή αξία εδώ είναι το BBQ Beef Burger, με μπιφτέκι από black angus, πίκλα, ντομάτα και σος μπάρμπεκιου σε ψωμάκι μπριός. Το μοσχαρίσιο ταρτάρ, που είναι άλλος ένας λόγος που αγαπώ αυτόν τον «Κύριο», έρχεται με αγγουράκι τουρσί, κάππαρη και ωμό κρόκο βιολογικού αυγού και είναι όνειρο. Το δεύτερο αγαπημένο μου πιάτο είναι τα αχνιστά μύδια με κρασί και φινόκιο που σερβίρονται με τσιπς πατάτας. Καθώς η ώρα περνούσε, η παρέα άρχισε να μεγαλώνει, άλλος πεινούσε, άλλος διψούσε, όλοι τελικά τσίμπησαν από το chevre με μαρμελάδα κόκκινων μούρων που παρήγγειλα «για τη μέση» κι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 20 – 30 ευρώ κατά άτοµο.

Η κάβα: Τα καλύτερα του ελληνικού αμπελώνα, αποστάγματα διαλεχτά και δέκα κοκτέιλς με οίνο και άνευ θα ολοκληρώσουν την έξοδό σου.

Επιπλέον πληροφορίες: Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα θα βρεις την κουζίνα του «Κυρίου» ανοιχτή 10.00 π.μ. – 00.00 π.μ. Επειδή η στάθμευση στην γύρω περιοχή είναι δύσκολη υπόθεση τα ιδωτικά πάρκινγκ θα σου «λύσουν τα χέρια» αν επιλέξεις το αυτοκίνητο για την μετακίνησή σου.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών