ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

La Tabernita Mexicana: Με γνώση από το Μεξικό

Αυθεντικό μεξικάνικο φαγητό στην παλιά πόλη της Κέρκυρας.

27.11.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
La Tabernita Mexicana: Με γνώση από το Μεξικό

Αυθεντικό μεξικάνικο φαγητό στην παλιά πόλη της Κέρκυρας.

Η θέση: Δίπλα ακριβώς στο Παλιό Φρούριο, το εστιατόριο διαθέτει αυλή με πολλά επίπεδα και καλαίσθητους χώρους. Το πάρκινγκ μπορεί να σας δυσκολέψει σε ώρες αιχμής και η μόνη δυνατότητα να παρκάρετε είναι από την πίσω πλευρά, προς τη θάλασσα, γιατί από την πλευρά της Παλιάς Πόλης υπάρχουν μόνο πεζόδρομοι και σκαλάκια.

Η ατμόσφαιρα: Είναι ακριβώς η ώρα που δύει ο ήλιος. Καθόμαστε στο ξύλινο gazebo με τη σκεπή από άχυρα, ανάμεσα σε δύο κάκτους. Στα ηχεία, επιδέξιες κιθάρες κάποιου συγκροτήματος μαριάτσι, την ώρα που στο τραπέζι μπροστά μας τα παραδοσιακά πιάτα μεξικάνικης κουζίνας δημιουργούν μια εντυπωσιακή παλέτα χρωμάτων. Η ατμόσφαιρα χασιέντας στο Tabernita Mexicana, στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, δεν προκύπτει από μια έτοιμη, προκάτ διακόσμηση που «φορέθηκε» σε έναν χώρο για να ταιριάζει με το φαγητό. Έχει αέρα αυθεντικότητας, και αυτό γιατί οι δύο ιδιοκτήτες, ο Κώστας και ο Νίκος Μέριανος, δεν άφησαν τίποτα στην τύχη.

Το φαγητό: Όταν τα δύο αδέρφια άνοιξαν το πρώτο μεξικάνικο εστιατόριο στον παραθαλάσσιο Άγιο Γόρδιο, 17 χλμ. από την πόλη, και πριν ανοίξουν το δεύτερο στην πόλη, ταξίδεψαν στο Μεξικό. Κάηκαν από τις καυτερές πιπεριές, ξεδίψασαν με πολλές τεκίλες, είδαν τις μαγειρικές τεχνικές, τα σκεύη, δοκίμασαν πολλές εκδοχές από φαχίτας, μπουρίτο και τάκος. Και γύρισαν στην Ελλάδα αποφασισμένοι να μην είναι ούτε η ατμόσφαιρα ούτε το φαγητό που σερβίρουν στα εστιατόριά τους προκάτ ή πρόχειρο. Το καταλάβαμε αυτό από τις πρώτες μπουκιές: από το γουακαμόλε που φτιάχνουν οι ίδιοι με επιλεγμένα αβοκάντο, από την ένταση που δίνουν οι πιπεριές ancho στο κοτόπουλο mole, από τη φρεσκάδα των πιάτων που δοκιμάσαμε και από το βαρύ μαντεμένιο σκεύος στο οποίο σερβίρονται οι φαχίτας.

Ο λογαριασμός: Από 20-25 €/άτομο, με ποτό.

Η κάβα: Εμπειρία και γνώση δείχνει και η μπάρα. Άλλωστε μπορείτε να έρθετε εδώ και μόνο για ποτό: 11 τεκίλες, 6 διαφορετικές μαργαρίτες, αλλά και κοκτέιλ με τεκίλα, ρούμι και άλλα. Ενδιαφέρον και δροσιστικό το κοκτέιλ με μπίρα, λάιμ, αλατοπίπερο, τσίλι και Worchestershire. Σερβίρουν και μια μικρή επιλογή από κρασιά, κυρίως από Ισπανία, Χιλή και Αργεντινή.

Επιπλέον πληροφορίες: καθημερινά από τις 19.00, Νοέμβριο έως Απρίλιο, ανοιχτά Πέμπτη-Κυριακή.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών