ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Liokalyvo

Ζώντας κάτω από τον ήλιο των Χανίων

03.08.2020| Updated: 15.02.2024
Liokalyvo

Οι επιτυχημένοι εντός και εκτός συνόρων bartenders Νίκος Μπάκουλης και Βασίλης Κυρίτσης από το Clumsies, μαζί με τον Χανιώτη bartender Λευτέρη Μαρκάκη, έστησαν έναν καλοκαιρινό all day χώρο σε μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, τα Φαλάσαρνα. Το Liokalyvo έχει οικολογική συνείδηση (χρησιμοποιεί κατά 90% μη πλαστικά αναλώσιμα).
Βραχόκηποι με φραγκόσυκα, βοτανόκηποι με αγριοθύμαρα, φοίνικες και πιθάρια, μια φροντισμένη καντίνα όπως και καλόγουστα sunbeds φτιάχνουν το σκηνικό. Σερβίρει speciality καφέ της Wisecup, ποτά και κοκτέιλ και φαγητό για όλη μέρα, από μεζέδες για τη ρακή και σνακ για την παραλία μέχρι πλήρες δείπνο με εκλεκτά ντόπια υλικά, δηλαδή κισσαμίτικα ψάρια, τυροκομικά του νομού, ζαρζαβατικά.


Την επιμέλεια του μενού έχει ο ταλαντούχος Μανώλης Παπουτσάκης, ιδιοκτήτης και σεφ των εστιατορίων Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη (δείτε και τις πολύ ωραίες συνταγές του στο αφιέρωμα στην κρητική κουζίνα, στη σελ. 38 στο τεύχος 171). Από τον ξυλόφουρνό του βγαίνουν τοπικά εδέσματα, σύγχρονα δοσμένα με τις πάντα πρωτότυπες ιδέες του, όπως η σφακιανή πίτσα, μια μεγάλη λεπτή πίτα που γίνεται τραγανή στον φούρνο και από πάνω μπαίνουν κρητικά υλικά– απάκι, γραβιέρα και βασιλικός. Σερβίρει και κλασικά ρουστίκ κρητικά, όπως οφτό κατσίκι, μπουρέκι κ.ά.

Φαλάσαρνα Χανίων, Τ/6956-116.906

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT