Ο Άγιος Βαλεντίνος μπορεί να είναι αφορμή, ο πραγματικός λόγος όμως για να απολαύσει κάποιος αυτή την καλοορχηστρωμένη βραδιά την Δευτέρα στις 14 Φεβρουαρίου στην Μεγάλη Βρεταννία είναι η σύμπραξη σπουδαίων «υλικών». Έχουμε και λέμε: μια mixologist από το εξωτερικό με γαλόνια και θητεία σε ένα από τα πιο σημαντικά μπαρ της Ευρώπης. Ένας ταλαντούχος σεφ, που ηγείται ενός γαστρονομικού κυττάρου πολυτελείας σε ένα ξενοδοχείο στολίδι της Αθήνας. Ένα ελληνικό απόσταγμα, που δημιουργήθηκε σε μια μικρή πόλη της βόρειας Ελλάδας και με μεγάλη φόρα, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην κατηγορία του. Και τέλος το ιδανικό σκηνικό, ένα διακεκριμένο και ατμοσφαιρικό μπαρ με αξιοθαύμαστη κάβα, το οποίο με θέρμη υποδέχεται ξεχωριστό κλιεντέλ.
Οι δημιουργοί του μεσογειακού τζιν Mataroa, η οικογένεια Μελισσανίδη, κάλεσαν στην Αθήνα και το Αlexander Bar την Giulia Cuccurullo, head bartender του Artesian στο Langham Hotel, του μπαρ με το ρεκόρ πρώτης θέσης στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου. Τέσσερις φορές κατείχε την πρωτιά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η Ναπολιτάνα πρώην πτυχιούχος αρχιτεκτονικής είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο στην ιστορία του ξενοδοχείου και έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές για την δουλειά της στο Αrtesian, από τον Ιούνιο που βρίσκεται στα νέα της καθήκοντα.
Η Cucurullo αποφάσισε να σχεδιάσει τρία signature κοκτέιλ για την βραδιά, με βασικό στοιχείο το Mataroa Pink, τη ροζ εκδοχή του μεσογειακού τζιν, που αρωματίζεται με ρόδι και ιβίσκο. Ο executive chef της Μεγάλης Βρεταννίας Αστέριος Κουστούδης δημιούργησε τρία πιάτα μεσογειακής έμπνευσης, με την κομψότητα και την καθαρότητα που χαρακτηρίζει την μαγειρική του σκέψη. Οι δυο τους συνεργάστηκαν με σκοπό κοκτέιλ και φαγητό να κολακεύουν το ένα την ύπαρξη του άλλου σε γευστικό επίπεδο, να δημιουργούν αρμονικά ντουέτα αλλά και πιο αναπάντεχους συνδυασμούς.
Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, Alexander Bar.
Κάθε κοκτέιλ κοστίζει 10 ευρώ. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση, απαιτείται κράτηση. Η εκδήλωση ξεκινά στις 20.00.