ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μακάλο

Ενας Φλωρινιώτης και ένας Μυτιληνιός έφτιαξαν πριν από 4 χρόνια το νόστιμο αυτό μαγαζί, διακοσμημένο χαρούμενα, όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι παπαγάλοι (διακοσμητικοί, όχι ζωντανοί).

25.11.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ
Μακάλο

Ενας Φλωρινιώτης και ένας Μυτιληνιός έφτιαξαν πριν από 4 χρόνια το νόστιμο αυτό μαγαζί, διακοσμημένο χαρούμενα, όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι παπαγάλοι (διακοσμητικοί, όχι ζωντανοί). Συμπαθητική μουσική και ευγενέστατο σέρβις. Ο,τι χρειάζεται για ένα μεσημεριανό στο κέντρο. Το όνομά του, «Μακάλο», το πήρε από την άσπρη αλευρόσαλτσα της φλωρινιώτικης, καστοριανής και γενικώς μακεδονίτικης μαγειρικής. Θα βρείτε καλομαγειρεμένο φαγητό – έχει και ορισμένες χορτοφαγικές επιλογές. Πήρα ένα ωραιότατο κριθαράκι σβησμένο με Μαυροδάφνη, περιποιημένο, με καροτάκι και κρεμμύδι, που συνόδευε δύο ζουμερά φιλετάκια κοτόπουλου, και ζήτησα ένα ποτήρι άσπρο κρασί. Μου ήρθαν δύο για να δοκιμάσω ποιο προτιμώ. Και τα δύο πολύ καλές ελληνικές ετικέτες: Παριανή Μαλαγουζιά του Μωραΐτη και λεμονάτη Μαντίνεια του Μποσινάκη. Ολα αυτά για 12 ευρώ. Ανοιχτά καθημερινά 12:00-23:00 και την Κυριακή 12:00-17:00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών