ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Maria’s Home cooking

Δεν βρίσκεται σε δημοφιλή πιάτσα, ούτε έχει θέα στη θάλασσα αλλά το φαγητό του βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες επιλογές των ντόπιων.

12.04.2017| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Έφη Παρούτσα
Maria’s Home cooking

Η θέση: Δεν βρίσκεται σε δημοφιλή πιάτσα, ούτε έχει θέα στη θάλασσα. Είναι ένα μικρό μαγαζάκι κάθετο στον παραλιακό δρόμο.

Η ατμόσφαιρα: Η «διεύθυνση» δεν προσέλαβε interior designer, η μαγείρισσα δεν έχει τατουάζ ούτε είναι σεφ. Υπάρχουν μέσα έξι τραπέζια και δυο τρία στο φαρδύ πεζοδρόμιο. Επικεφαλής στην κουζίνα είναι η κυρία Μαρία Βασιλάκη με καταγωγή από το Αμάρι, ενώ το μαγαζί έχουν αναλάβει οι δυο γιοι της, Γιώργος και Στέλιος. Από το 1980 ήταν καφενείο και έβγαζε στους πελάτες της για μεζέ λίγο από το φαγητό που ετοίμαζε για την οικογένεια της. Η κουζίνα είναι γεμάτη κατσαρολικά και πανέρια με λαχανικά. Την πετύχαμε την ώρα που έστρωνε τον μουσακά και μας τράταρε τηγανητές πατάτες, ντόπιες, ολόγλυκες και καλοτηγανισμένες.

Το φαγητό: Το Maria’s Home Cooking βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες επιλογές των ντόπιων για μαγειρευτό φαγάκι. Η κουζίνα τηρεί μια κάποια εποχικότητα, το χειμώνα η Μαρία κάνει λαχανοντολμάδες, ενώ το καλοκαίρι γεμιστά και ανθούς. Υπάρχουν σχεδόν όλα τα λαδερά στην εποχή τους, ένα δυο όσπρια και λίγα ψητά της ώρας. Σαλάτες, τυράκια είναι τα συνοδευτικά.

Ο λογαριασμός: Οι μερίδες κοστίζουν από 4 έως 6,50 ευρώ.

Η κάβα: Μπίρες, χύμα ντόπιο κρασί, ρακή και ούζο.

Επιπλέον πληροφορίες: Από τις 10.30 το πρωί έχει έτοιμο φαγητό, ενώ κλείνει στις 21.00 το χειμώνα και στις 23.00 το καλοκαίρι.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών