ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μαρίνα (Βόνιτσα)

Αν βρεθείτε στην παραθαλάσσια κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας, ιδού μια πρόταση για αξιοπρεπέστατο και value for money φαγητό.

04.09.2013| Updated: 31.05.2022
Φωτογραφία: Χαριτωμένη Βόντα
Μαρίνα (Βόνιτσα)

Αν βρεθείτε στην παραθαλάσσια κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας, ιδού μια πρόταση για αξιοπρεπέστατο και value for money φαγητό.

Η θέση: Στον παραλιακό δρόμο της Βόνιτσας.

Η ατμόσφαιρα: Οικογενειακή και θαλασσινή. Η ταβέρνα βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, με ανεμπόδιστη θέα στο λιμάνι της Βόνιτσας. Ανήκει στην οικογένεια Τριάντη, η οποία διαθέτει σημαντική πείρα στην εστίαση: πριν από το καλοκαίρι του 2009, οπότε και άνοιξε η «Μαρίνα», η οικογένεια είχε την ταβέρνα «Ρούμελη», επίσης στη Βόνιτσα. Η ιδιοκτήτρια κ. Σταυρούλα Ντόβα είναι επικεφαλής της κουζίνας, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα πόστα εργάζεται η οικογένεια -πυρετωδώς, οφείλω να πω, εφόσον η «Μαρίνα» είναι γεμάτη κάθε βράδυ.


Τηγανητά κολοκυθάκια και μελιτζάνες, τα οποία σερβίρουν με χειροποίητο τζατζίκι και ντόπιο κεφαλοτύρι.

Το φαγητό: Λίγα πρώτα (ολόφρεσκιες σαλάτες, θαυμάσια τυροκαυτερή και τζατζίκι, αμφότερα χειροποίητα, και αλαφροτηγανισμένα μπουρέκια και κολοκυθάκια), μαγειρευτά (από ντόπιο κόκκορα μακαρονάδα, ως μαμαδίστικο μουσακά), και όλα της ώρας. Στα «της ώρας», θα ήθελα να σταθώ λιγάκι: η περιοχή έχει μεγάλη παράδοση στα κρεατικά, και είναι θέμα τιμής για κάθε ταβέρνα και εστιατόριο της περιοχής να διαθέτει εξαιρετικά ψητά. Στη «Μαρίνα», τα ψητά κρέατα είναι υποδειγματικά, από το ζουμερό κοντοσούβλι ώς τα εξαιρετικά πρόβεια παϊδάκια στα κάρβουνα και από το θαυμάσιο γεμιστό μπιφτέκι (αποκλειστικά από μοσχαρίσιο κρέας της περιοχής) ώς τα ταπεινά, αλλά πεντανόστιμα χοιρινά καλαμάκια. Εξίσου νόστιμα και τα ψάρια -προσωπική μου προτίμηση ο κέφαλος, ψημένος πετάλι στα κάρβουνα.


Τα πρόβεια παϊδάκια (φωτογραφία), όπως και ο ψητός κέφαλος στα κάρβουνα είναι δύο από τα καλύτερα πιάτα της «Μαρίνας».

Ο λογαριασμός: Όσες φορές κι αν έχουμε πάει στη «Μαρίνα», ο λογαριασμός ουδέποτε έχει υπερβεί (ούτε όταν έχουμε παραγγείλει φρέσκο ψάρι) τα 12 ευρώ το άτομο, ενίοτε δε έχει «κλείσει» αρκετά χαμηλότερα -έχουμε καλοφάει με λιγότερα από 30 ευρώ για πλήρες τραπέζι 4 ατόμων. Με δεδομένο πως οι τιμές της είναι ομολογουμένως αρκετά χαμηλές (ειδικά σε σύγκριση με την ποιότητα του φαγητού), με έκπληξη διαπίστωσα μέσα στον Αύγουστο πως ο λογαριασμός ήταν κατά τί χαμηλότερος, επειδή οι ιδιοκτήτες πέρασαν τη μείωση ΦΠΑ στις τελικές τιμές, παρά το ότι τον είχαν αφομοιώσει στην τελευταία αύξηση. Τέλος, (αυτό που θα έπρεπε να είναι παντού) το αυτονόητο: η απόδειξη έρχεται πάντα στο τραπέζι με τα πρώτα πιάτα της παραγγελίας, χωρίς να τη ζητήσει ο πελάτης.


Τυρομπουρεκάκια

Η κάβα: Κυρίως ντόπιο κρασί χύμα, λευκό και κόκκινο από τους Αμπελώνες Γεροκωστόπουλου στην Πάλαιρο, μπίρες και αναψυκτικά.

Επιπλέον πληροφορίες: Είναι ανοιχτά από τις 7:30 το πρωί ώς αργά το βράδυ όλες τις μέρες της εβδομάδας και όλο το χρόνο (λογικό, εφόσον, εκτός από τους επισκέπτες και τους παραθεριστές, απολαμβάνει της προτίμησης του ντόπιου πληθυσμού).

Παραλία Βόνιτσας, 26430 23454

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών