ΕΞΟΔΟΣ

Μια μέρα στα μουσεία της Αθήνας

Πολλά τα αθηναϊκά μουσεία που φιλοξενούν αυτόν τον καιρό ενδιαφέρουσες εκθέσεις. Αφού ακονίσουμε το αισθητικό μας κριτήριο, θα απολαύσουμε έναν καφέ, ένα ωραίο γλυκό ή ένα ελαφρύ σνακ στα φιλόξενα καφέ τους.

16.07.2019| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Giorgos Vitsaropoulos
Μια μέρα στα μουσεία της Αθήνας

Πολλά τα αθηναϊκά μουσεία που φιλοξενούν αυτόν τον καιρό ενδιαφέρουσες εκθέσεις. Αφού ακονίσουμε το αισθητικό μας κριτήριο, θα απολαύσουμε έναν καφέ, ένα ωραίο γλυκό ή ένα ελαφρύ σνακ στα φιλόξενα καφέ τους.

Μουσείο Ακρόπολης: Όλο το καλοκαίρι και έως τις 31 Δεκεμβρίου μπορούμε να παρακολουθήσουμε την εκθεσιακή δράση «Αρχαϊκά Χρώματα» και να επιλέξουμε ανάμεσα στο ισόγειο καφέ με θέα την αρχαιολογική ανασκαφή και στη βεράντα του εστιατορίου με θέα τον Ιερό Λόφο. Στο πρώτο θα καθίσουμε για καφέ και ροφήματα και στο δεύτερο για ένα ελληνικό πρωινό ή για ένα γεύμα με μπατζίνα και κρητικό πιλάφι με στάκα, αλλά και παγωτό καϊμάκι.
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Μακρυγιάννη, Τ/210-90.00.915.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Από 20/6 μέχρι 20/10/2019 «τρέχει» η έκθεση με τίτλο «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός», με κεραμικά και σχέδια που εμπνεύστηκε ο Πικάσο από την αρχαιότητα. Στο τέλος θα καθίσουμε στο Cycladic Café για να γευτούμε λαβράκι με μοσχολέμονο και σαντορινιά κάππαρη, αλλά και μια πλούσια καρυδόπιτα.
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, Τ/210-72.28.321. 

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Μη χάσετε τις «Αμέτρητες όψεις του Ωραίου» (μέχρι και τον Δεκέμβριο), όπου 340 αρχαιότητες από τις πλούσιες συλλογές του μουσείου συνδυάζονται με σύγχρονα ψηφιακά μέσα και μας ταξιδεύουν στον χρόνο. Μετά, επιβάλλεται ένα αρωματικό τσάι, αλλά και ένα ελαφρύ σάντουιτς σε έναν από τους πιο ωραίους κήπους της Αθήνας, με μεσογειακά φυτά, πολύτιμα ψηφιδωτά και αγάλματα.
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα, Τ/213-21.44.800. 

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο: Ίσα που προλαβαίνουμε. Έως το τέλος Ιουνίου διαρκεί η έκθεση «Broken History – Σπασμένη Ιστορία»: ο ζωγράφος Παύλος Σάμιος ανασυνθέτει 66 έργα μεγάλων διαστάσεων από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τη μεταβυζαντινή περίοδο. Στον κήπο του μουσείου, στο Ilissia μπιστρό, μπορούμε να απολαύσουμε από σαλάτα και μπουγιουρντί μέχρι γαριδομακαρονάδα.
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα, Τ/213-21.39.607. 

Μουσείο Μπενάκη: Πολλές οι εκθέσεις για το καλοκαίρι: παραδοσιακές κούκλες και παιχνίδια από την Ιαπωνία στο Μουσείο Παιχνιδιών, το Athens Photo Festival 2019 στο Κτήριο της Οδού Πειραιώς κ.ά. Στη βεράντα του υπέροχου νεοκλασικού στο κέντρο, αλλά και στο εντυπωσιακό αίθριο της οδού Πειραιώς, γεύεσαι από ντολμαδάκια μέχρι τάρτες και ελαφριές σαλάτες, αλλά και συμπαθέστατα γλυκά.
Μουσείο Μπενάκη, Κουμπάρη 1 και Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα, Τ/210-36.71.000
Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, Γκάζι, Τ/210-34.53.111.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών