ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Mr Pug Athens: Μεγάλες προσδοκίες

Έχουμε πλησιάσει επικίνδυνα το όριο εστιατορίων που σερβίρουν ελληνοασιατική κουζίνα;

21.02.2019| Updated: 31.10.2023
Mr Pug Athens: Μεγάλες προσδοκίες

Έχουμε πλησιάσει επικίνδυνα το όριο εστιατορίων που σερβίρουν ελληνοασιατική κουζίνα;

Η θέση: Κοντά στην ασιατική πιάτσα που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια γύρω από την οδό Απόλλωνος, στο Σύνταγμα. Πάρκινγκ σχεδόν αδύνατο, αλλά λειτουργεί πολύ κοντά ιδιωτικό. Αν προτιμήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο σταθμός μετρό του Συντάγματος απέχει 5 λεπτά με τα πόδια.

Η ατμόσφαιρα: Ένας μικρός χώρος με ανοιχτή κουζίνα και τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο. Μίνιμαλ διακόσμηση.

Το φαγητό: Έχει γίνει το αθηναϊκό κοινό αρκετά έμπειρο, ώστε να μην αρκείται πια σε μια απλή αναπαραγωγή ασιατικών πιάτων, με μια μικρή και ασήμαντη προσθήκη ελληνικής πρώτης ύλης; Αυτά σκεφτόμουν μετά το δείπνο στο Mr Pug του Συντάγματος. Ένας μικρός χώρος κοντά στην ασιατική πιάτσα προσφέρει ένα μικρό και σφιχτό μενού χωρίς ορεκτικά, κυρίως ή συνοδευτικά, αλλά με μια λίστα 16 επιλογών που είναι για τη μέση, για μοίρασμα – πρακτική που έχουν υιοθετήσει και άλλα εστιατόρια του είδους στην περιοχή. Τα περισσότερα πιάτα που δοκιμάσαμε μας ικανοποίησαν γευστικά: μπορούσες να καταλάβεις και τις καλές πρώτες ύλες, και την τεχνική στην εκτέλεση. Αλλά όλη η παρέα περίμενε περισσότερη δημιουργικότητα και πρωτοτυπία σε ένα εστιατόριο με σεφ τον Γιώργο Βενιέρη. Το chicken green curry ήταν πεντανόστιμο, αλλά δεν ήταν κάτι που δεν είχαμε ξαναφάει. Τα dumplings με χοιρινό και τζίντζερ ήταν σωστά εκτελεσμένα, αλλά κόστιζαν 2 ευρώ το ένα. Αν οι τιμές δεν ήταν τόσο υψηλές, οι μερίδες τόσο μικρές και το μενού δεν είχε την υπογραφή ενός σεφ του μεγέθους του Γιώργου Βενιέρη, θα φεύγαμε ικανοποιημένοι, έχοντας κάνει μια ασφαλή επιλογή για να φάμε fusion ασιατικά πιάτα με καλές πρώτες ύλες, καλά εκτελεσμένα και με μεστή γεύση.

Ο λογαριασμός: Περίπου 40 ευρώ το άτομο με αναψυκτικά και μπίρα Η κάβα: Μεγάλη επιλογή σε κρασιά και κοκτέιλ.

Επιπλέον πληροφορίες: Τετάρτη-Σάββατο 13.00-17.00 και 19.00-00.00, Κυριακή 13.00-19.00, Δευτέρα κλειστά, Τρίτη 19.00-00.00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Εστιατόρια

Αθήνα

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT