ΕΞΟΔΟΣ

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης και ο Jérôme Serres ανταμώνουν στη Σαντορίνη

Ένα δυνατό γαστρονομικό δίδυμο επιμελείται τo φετινό μενού του εστιατορίου The Athenian House στο Ημεροβίγλι.

01.04.2022
Ο Γιάννης Μπαξεβάνης και ο Jérôme Serres ανταμώνουν στη Σαντορίνη

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης, από τους πιο επιδραστικούς εκσυγχρονιστές της ελληνικής κουζίνας, και ο Γάλλος σεφ Jérôme Serres, πιάτα του οποίου χαρήκαμε στο παρελθόν σε σημαντικά αθηναϊκά εστιατόρια, αντάλλαζαν σκέψεις και ιδέες από τότε που ο πρώτος εργαζόταν στην Hytra, στου Ψυρρή τότε, κι ο δεύτερος στη Σπονδή. Πριν πέντε χρόνια συνεργάστηκαν στο ξενοδοχείο Eagles Palace στη Χαλκιδική. Τώρα ξανασυναντιούνται σε σαντορινιό έδαφος για να παρουσιάσουν  στο Τhe Athenian House, στο Ημεροβίγλι, μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, επιλεγμένα κρέατα, αλλά και χόρτα, λαχανικά και βότανα, τα οποία αγαπούν ιδιαίτερα αμφότεροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣGaia wines: Οινοτουρισμός στη Σαντορίνη και τη ΝεμέαGaia wines: Οινοτουρισμός στη Σαντορίνη και τη Νεμέα
Η βεράντα του Τhe Athenian House

Αρνί με ψητή πατάτα σε αρωματική κρούστα από άχυρο με ξύγαλο και πουρέ μελιτζάνας

Αστακός με σφαίρα ρυζιού, καραμελωμένο αχλάδι και ρόδι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣφουγγάτο ΣαντορίνηςΣφουγγάτο Σαντορίνης, το καλοκαιρινό ελληνικό «σουφλέ»!

Τα μενού γευσιγνωσίας στο εστιατόριο, που ετοιμάζεται για την έβδομή του χρονιά, θα είναι τρία, ένα με θαλασσινή κατεύθυνση, ένα κρεατοφαγικό κι ένα χορτοφαγικό. Όσοι βρεθούν στα τραπέζια της βεράντας του θα δοκιμάσουν πιάτα όπως η τάρτα γαύρου με σαντιγί από κόκκινες πιπεριές και άγρια χόρτα, σουβλάκι με σέλινο σε φρικασέ σελινόριζας, ραβιόλι από γογγύλι και χόρτα του αγρού με μους εσπεριδοειδών και αρνί ελευθέρας βοσκής σε αρωματική κρούστα από άχυρο. Το δημιουργικό δίδυμο που επιμελείται την κουζίνα έχει πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες ιδέες.  Έναν ιδιαίτερο μουσακά με καπνιστή μελιτζάνα Σαντορίνης και αρνίσιο κιμά, έναν μπακλαβά «αλλιώς»…

Την λίστα κρασιών έχει συνθέσει ο οινολόγος Πάνος Ζουμπούλης, με τον αμπελώνα του νησιού του ηφαιστείου σε πρωταγωνιστικό ρόλο και προτάσεις από ποικίλες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας. Όσο για τη λίστα των ποτών και των κοκτέιλ του The Αthenian House, που υπογράφει ο πολύ δημιουργικός μπαρτέντερ Αλέξανδρος Γκικόπουλος, συνδυάζει νοσταλγικά και κοσμοπολίτικα στοιχεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά αποστάγματα και πλαισιώνοντάς τα με διεθνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ35 χρόνια Βαρούλκο: οι περιπλανήσεις του Λευτέρη Λαζάρου35 χρόνια Βαρούλκο: οι περιπλανήσεις του Λευτέρη Λαζάρου

The Athenian House

Ημεροβίγλι, Σαντορίνη

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών