ΜΑΓΑΖΙΑ

«Ο Μυτιληνιός»

Σπαρταριστά τα ψάρια που βρίσκουμε στο ιχθυοπωλείο του Στρατή Μπουρνού στου Ζωγράφου.

15.03.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
«Ο Μυτιληνιός»

Σπαρταριστά τα ψάρια που βρίσκουμε στο ιχθυοπωλείο του Στρατή Μπουρνού στου Ζωγράφου.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Ο ευγενής και αεικίνητος Στρατής Μπουρνούς διατηρεί το ψαράδικό του «Ο Μυτιληνιός» στο κέντρο του Ζωγράφου. Ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια ερασιτεχνικά, παραδίδοντας ο ίδιος πόρτα-πόρτα τα ψάρια που του έστελναν οι έμπιστοι φίλοι του από την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μυτιλήνη. Το 1988 αποφασίζει να στεγάσει τη δραστηριότητά του αυτή και ανοίγει το ιχθυοπωλείο. Σταδιακά, ρίχνει το βάρος στο μαγαζί, εισάγοντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές και υλικά για απόλυτη ασφάλεια, χωρίς όμως να σταματήσει την κατ’οίκον παράδοση των ολόφρεσκων ψαριών.

Τι ψωνίζουμε: Οι αυστηρά επιλεγμένες συνεργασίες του τον προμηθεύουν με φρέσκο ψάρι από την Κοιλάδα Αργολίδας, τη Χίο, τη Λήμνο, τις Κυκλάδες και από τη φημισμένη για τους ψαρότοπούς της Μυτιλήνη. Στους πάγκους του μια αρκετά μεγάλη ποικιλία από ψάρια και θαλασσινά που, μέχρι να φτάσετε στο ταμείο και να χαζέψετε τα ντοκιμαντέρ του National Geographic για τον κόσμο του βυθού στην τηλεόραση δίπλα σας, έχουν καθαριστεί από τους βοηθούς του κ. Μπουρνού, έχουν πλυθεί καλά και, αν το ζητήσετε, έχουν συσκευαστεί σε vacuum για να συντηρηθούν καλύτερα. Φυσικά, μπορείτε να ενημερωθείτε για την ψαριά της ημέρας τηλεφωνικά και να κάνετε την παραγγελία σας που θα φτάσει στην πόρτα σας το συντομότερο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών