ΜΑΓΑΖΙΑ

Ο τυρότοπος του Μανταμάδου

Μικρά τυροκομεία έχει η βόρεια πλευρά του νησιού, που παράγουν ΠΟΠ λαδοτύρι και ΠΟΠ φέτα. Τα πιο ονομαστά συγκεντρώνονται πέριξ του Μανταμάδου, στα παντοπωλεία του …

26.09.2017| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Ο τυρότοπος του Μανταμάδου

Μικρά τυροκομεία έχει η βόρεια πλευρά του νησιού, που παράγουν ΠΟΠ λαδοτύρι και ΠΟΠ φέτα. Τα πιο ονομαστά συγκεντρώνονται πέριξ του Μανταμάδου, στα παντοπωλεία του οποίου μπορούμε να βρούμε όλα τα τυριά της περιοχής. Στο Τυροκομείο Συνεταιρισμού Μανταμάδου (Ταξιάρχης, Τ/22530-61.270) παράγουν γλυκιά, γαλακτερή φέτα, ωραίο λαδοτύρι, μυζήθρα, βούτυρο και γραβιέρα. Στο μικρό τυροκομείο του Μυστακέλλη (Τ/22531-10.222) περηφανεύονται για το έκτακτο λαδοτύρι, την εξαιρετική φέτα και τη νόστιμη γραβιέρα. Στην πλατεία του χωριού υπάρχει από το ’52 το πρατήριο του Νίκου Αδαλή (Τ/22530-61.001), που παράγει μικρές ποσότητες από πρόβειο και παχύ γιαούρτι με πετσούλα, ξερή φουρνιστή μυζήθρα μοναδικής γεύσης, ρυζόγαλο με αληθινή μαστίχα, μυζηθροβούτυρο κ.ά.

 

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών