ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο Ζέφυρος στο Μπιτ Παζάρ

Ένα αντικέ ουζερί

31.10.2016| Updated: 25.06.2021
Ο Ζέφυρος στο Μπιτ Παζάρ

Ένα αντικέ ουζερί

Η θέση: Στην είσοδο της Προσφυγικής Αγοράς, μίας εκ των στοών του Μπιτ Παζάρ.

Η ατμόσφαιρα: Ένα ουζερί γεμάτο αντίκες, μουσικά όργανα στους τοίχους κι επιλεγμένα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα μέσα κι έξω. Δε συχνάζει πολύς κόσμος, ειδικά τις ώρες που ανοίγει (νωρίς το απόγευμα) κι έτσι, αν είστε σε μοναχική διάθεση, είναι μία πρόταση για στάση – ειδικά εάν σας αρέσει το λίγο πιο παλιακό, ελληνικό κι ανατολίτικο μαζί, στυλ. Παλιότερα κάλυπτε μόνο το κομμάτι που έβλεπε μέσα στη στοά, πρόσφατα άνοιξε ανακαινισμένο, έχοντας πάρει και το διπλανό μαγαζί, που βλέπει στην Ολύμπου.


Το φαγητό: Όλα χειροποίητα, μαγειρευτά. Από τα κρεατικά τους (με κρέατα που προέρχονται από Γρεβενά, όπως μου είπαν), μέχρι τις πατάτες τους. Βρέθηκα ένα μεσημέρι, την ώρα που άνοιγαν. Ζήτησα να καθίσω, μου είπαν ότι μπορούσαν να μου βγάλουν ό,τι υπήρχε στην κουζίνα, εκείνη την ώρα, δηλαδή κεφτέδες τηγανιτούς με πατάτες φούρνου και τηγανιά χοιρινή. Ζήτησα κι ένα μπουγιουρντί – τελευταία φορά που το είχα φάει εκεί ήταν πριν από εννέα χρόνια και θυμόμουν ότι ήταν πολύ καλό.


Έμαθα ότι έχει αλλάξει η διεύθυνση (η κόρη του παλιού ιδιοκτήτη ακόμη εργάζεται στο μαγαζί). Διατηρεί όμως το παλιό του ύφος και στυλ και, παρόλο που θα τους ήθελα καλύτερα οργανωμένους, ο διάκοσμος δεν με κράτησε αδιάφορη. Το στενάκι με τους πάγκους και το φανάρι στον τοίχο, φέρνει σε κάτι από Μεσαίωνα και μου αρέσει. Μου άρεσαν επίσης αρκετά και όσα έφαγα. Κεφτέδες τίμιοι, καλοτηγανισμένοι, σαν σπιτικοί, με δυόσμο, κύμινο, μπαχάρι και οι πατάτες φούρνου καλοδεμένες, με τη μουστάρδα τους. Το μπουγιουρντί, όπως το θυμόμουν. Στο πήλινό του, με όλα τα κομφόρ. Και το εξτραδάκι που με τράταραν, τα τηγανιτά μανιτάρια πλευρώτους με κουρκούτι, αν και λίγο βαριά για τα γούστα μου, μία καλή προσπάθεια. Ο κατάλογος, είναι υπό βελτίωση αυτόν τον καιρό. Μου είπαν ότι συχνά φιλοξενούν και ζωντανή μουσική τα βράδια.

Ο λογαριασμός: Για όσα έφαγα και για λίγο κρασί κόκκινο Νέας Μεσήμβριας, πλήρωσα 13,50 ευρώ.

Η κάβα: Δεν έχει και πολλά. Χύμα κρασί, μπύρες και ελληνικά αποστάγματα (ρακή, τσίπουρο). Αν οργανωθούν, μπορούν να φτιάξουν μία πολύ καλή γωνία μέσα στο μαγαζί κι έτσι να προσελκύουν, εκτός από φοιτητόκοσμο, πιο πολλούς λάτρεις του παλιακού στυλ.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά: Καθημερινά 18.00 – 00.00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT