«Πειραγμένα» κρητικά
Χανιώτες φίλοι «ψαγμένοι» μού σύστησαν το εστιατόριο του ξενοδοχείου Plakures, που «τρέχει» η οικογένεια Βαγιωνάκη-Kramer, ως ένα μέρος όπου μπορεί να δοκιμάσει κανείς ελληνική κουζίνα με κάποιες ιδιαίτερες πινελιές. Το μπουρέκι που δοκίμασα (ατομικό) ήταν πεντανόστιμο, το ίδιο και οι χειροποίητες ταλιατέλες με ντομάτα και μανιτάρια. Οι υπόλοιποι της παρέας είπαν πολύ καλά λόγια για το ριζότο με λαχανικά, αλλά και για το κλασικό κοκκινιστό αρνί. Πέντε ετικέτες λευκού και τέσσερις κόκκινου κρασιού, αλλά και χύμα (κόκκινο, λευκό και ροζέ). Οσο για την κοντινή παραλία, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: τα Φαλάσαρνα είναι μία από τις πιο όμορφες παγκοσμίως, με δροσερά γαλάζια, διάφανα νερά, λεπτή άμμο που ροζίζει σε μερικά σημεία και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο – ευτυχώς που είναι πολύ μεγάλη. Το εστιατόριο απέχει απ’ τη θάλασσα λίγα μέτρα – είναι στην άλλη πλευρά του παραλιακού δρόμου.