ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πράσσειν Άλογα

Tης Μεσογειακής σχολής, με μικρό μενού, στο Ηράκλειο Κρήτης.

31.01.2017| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Έφη Παρούτσα
Πράσσειν Άλογα

Tης Μεσογειακής σχολής, με μικρό μενού, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η θέση: Κι όμως, υπάρχει εδώ και 17 χρόνια, σε ένα από τα γοητευτικά πεζοδρομημένα σοκάκια του κέντρου του Ηρακλείου, που βγάζουν προς τη θάλασσα.

Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος έχει γούστο, ολίγον από διανόηση και ωραίες φινετσάτες λεπτομέρειες, διακοσμητικά, βαζάκια, πίνακες, σαν από καθιστικό σπιτιού, με μια αίσθηση οικειότητας. Χειμώνα καλοκαίρι, υπάρχουν τραπεζάκια έξω (πότε κάνει κρύο στην Κρήτη, άλλωστε;), ενώ στο εσωτερικό τα καθίσματα είναι λιγότερα, ίσως και κάπως στριμωχτά.

Το φαγητό: Tης Μεσογειακής σχολής, με μικρό μενού που αλλάζει εποχικά. Το χειμώνα λιγότερη ντομάτα και περισσότερα χορταρικά, σερβίρει λίγα ζυμαρικά, δυο- τρία ριζότι, κρεατικά και ψάρι. Θα φάτε μύδια αχνιστά (με σκόρδο, πράσο και κρασί), ένα περιποιημένο μοσχαρίσιο φιλέτο με γκοργκοντζόλα και σύκο, ενώ όταν προλαβαίνουν σκαρώνουν και λίγα φρέσκα ραβιόλια με λογιών γεμίσεις.

Αξιόλογη μαγειρική, που κινείται ωστόσο σε βατά, γνωστά μονοπάτια. Θα έρθετε αν θέλετε φαγητό ανέμελο, που δεν χρειάζεται σκέψη και ανάλυση.

Προτείνουμε το πιάτο “της Κασπίας”, δηλαδή ένα χοιρινό φιλέτο με δαμάσκηνα και υπόξινη – μυρωδάτη στο φουλ – σάλτσα πορτοκαλιού. Οταν το δοκιμάσαμε, το κρέας ήταν πολύ τρυφερό, τα δαμάσκηνα λιώμα και η σάλτσα μέλι. Αν ονειρεύεστε μια λαχταριστή τιραμισού, η γεύση της πιθανότατα να μοιάζει με αυτήν που θα σας σερβίρουν εδώ.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 20-  25 ευρώ/ άτομο

Η κάβα: Το χύμα κρασί είναι από τους Κουνάβους, ενώ υπάρχουν και εμφιαλωμένα- περί τα  20 λευκά και άλλα τόσα κόκκινα, εγχώρια και της κρητικής αμπέλου.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά Τρίτη – Σάββατο 12.00- 00.00, Κυριακή μόνο μεσημέρι, Δευτέρα κλειστά

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών