ΕΞΟΔΟΣ

Premiere​, στο Athenaeum Intercontinental

Δοκιμάσαμε το νέο μενού του εστιατορίου με την υπογραφή του Μιχάλη Νουρλόγλου...

28.02.2018

Η θέση: Στο δέκατο όροφο του Athenaeum InterContinental στη Λεωφόρο Συγγρού, με υπέροχη θέα στον βράχο της Ακρόπολης.

Η ατμόσφαιρα: Μοντέρνα, απέριττη διακόσμηση με χαμηλό φως. Αδιαμφισβήτητα την ατμόσφαιρα φτιάχνουν και οι λαμπερές αντανακλάσεις από την τζαμαρία με τα φώτα της πόλης.

Το φαγητό: Στο νέο μενού η υπογραφή του Μιχάλη Νουρλόγλου είναι έντονη. To φαγητό έχει επιρροές από την νέα ευρωπαϊκή – σκανδιναβική κουζίνα με δυνατό χαρακτηριστικό τις μεγάλες αντιθέσεις, τόσο στον συνδυασμό των υλικών όσο και των τεχνικών. Δεν είναι εύκολη η κουζίνα του. Ξεκινήσαμε με κονσομέ λαχανικών με μανιτάρι πίκλα. Είναι γνωστή η αδυναμία του σεφ στις ζυμώσεις και τα τουρσιά. Μεταξύ άλλων θα φάτε σοκολατάκι φουά γκρα με ψητό ιπποφαές, λαβράκι δεμένο σε βούτυρο με κουνουπίδι σε διάφορες μορφές σε έναν αναπάντεχο συνδυασμό με καρύδα, σάλτσα από κάρι μαντράς και σταφίδες σε γάρο, πιάτο που δείχνει την επεξεργασμένη μαγειρική σκέψη του. Ξεχωρίσαμε τα γλυκάδια με την καραβίδα σε έναν «ελεύθερο» ντολμά σε σάλτσα τζίντζερ, πολύ γλυκοφάγωτο με δεμένο εσωτερικό και σάλτσα που αναδεικνύει την «φρέσκια» σύλληψή του. Ιδιαίτερη πρόταση το πλατώ τυριών στο τέλος τους γεύματος. ​

Η κάβα: ​Σημαντική λίστα κρασιού με ετικέτες που αντιπροσωπεύουν επαρκώς τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του κόσμου, με ιδιαίτερα εξελιγμένα κρασιά από διάσημα domaines. Προτείνουμε να τολμήσετε να συνοδεύεστε το φαγητό με κάποιο ισπανικό sherry για πολυεπίπεδη απόλαυση, σε μια εντελώς ασυνήθιστη αρμονία που θα θυμάστε καιρό. ​

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε ​περί τα 65 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί.

Επιπλέον πληροφορίες: Τρίτη έως Σάββατο 19:30 – 02:00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστ​ά​​.​ Πάρκινγκ διατίθεται για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, ωστόσο είναι εύκολο να σταθμεύσετε και στα γύρω στενά. ​

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών