ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Προκομένες

Προκοπή να δουν τα μάτια σας με τα σπιτίσια, μαμαδίστικα φαγητά του γλυφαδιώτικου μαγειρείου.

18.03.2011| Updated: 06.10.2021
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Προκομένες

Προκοπή να δουν τα μάτια σας με τα σπιτίσια, μαμαδίστικα φαγητά του γλυφαδιώτικου μαγειρείου.

Η θέση: Στο κέντρο της Γλυφάδας, στο δρόμο του καινούργιου δημαρχείου, πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο της περιοχής.

Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος είναι απλός, καθαρός και καλόγουστα διακοσμημένος. Οι θαμώνες κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής που αναζητούν «κανονικό», καλομαγειρεμένο φαγητό σε καλές τιμές και το σέρβις σπιρτόζικο και ευγενικό.

Το φαγητό: Οι Προκομμένες επιλέγουν καθημερινά φρέσκα προϊόντα και τα μαγειρεύουν με πολύ μεράκι. Σίγουρα θα βρείτε κάποιο από τα κλασικά ελληνικά φαγητά που σας αρέσει: παστίτσιο, μοσχαράκι κοκκινιστό και λεμονάτο, αρνάκι φρικασέ, λαχανοντολμάδες, κόκκορα κοκκινιστό, κεφτέδες με ρύζι, γίγαντες, φάβα, ρεβύθια με σπανάκι και γενικώς ό,τι θα μπορούσε να μαγειρεύει καθημερινά μια μαμά και όπως ακριβώς θα το μαγείρευε. Τίποτα εξεζητημένο, τίποτα πιο σύνθετο. Για γλυκό, το ραβανί σας κάνει;

Ο λογαριασμός: Δύσκολα θα ξεπεράσετε τα 20 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Το μαγαζί διαθέτει χύμα Merlot, χύμα μοσχοφίλερο αλλά και μια ενδιαφέρουσα επιλογή από μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτό καθημερινά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 11:30 το βράδυ. Η εύρεση θέσης πάρκινγκ είναι κατάτι πιο δύσκολη τις ώρες αιχμής. Φαγητό σε πακέτο.

Αλσους 7, Γλυφάδα, τηλ.: 210-89.85.996.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT