ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ψωμί & Αλάτι

Η νεοταβέρνα του Γιάννη Λουκάκου σερβίρει ενδιαφέροντες μεζέδες και φαγητά με μοντέρνο αέρα.

24.04.2013| Updated: 25.06.2021
Ψωμί & Αλάτι

Η νεοταβέρνα του Γιάννη Λουκάκου στο Χαλάνδρι σερβίρει ενδιαφέροντες μεζέδες και φαγητά με μοντέρνο αέρα.

Η θέση: Στο κεντρικότερο σημείο του Χαλανδρίου, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Η ατμόσφαιρα: Πρασινωπά και βεραμάν τραπεζοκαθίσματα, λιτός χώρος με όλα τα κλασικά στοιχεία μιας νεοταβέρνας.

Το φαγητό: Ελληνική κουζίνα που έχει φορέσει τα καλά της. Το κλασικό μπρόκολο-κουνουπίδι εδώ σερβίρεται τραγανό και απογειώνεται με ελάχιστο μπέικον, σταφίδες, τρίμμα φουντουκιού και μια ελαφριά κρέμα γιαουρτιού. Η παντζαροσαλάτα με πράσινο μήλο και καρύδια ήταν νόστιμη, μα επικρατούσε το κύμινο. Αντίθετα, το κύμινο στη σάλτσα πορτοκαλιού που συνόδευε τις κροκέτες με φέτα και κατσικίσιο τυρί ήταν ακριβώς ό,τι έπρεπε. Μας άρεσαν πολύ. Τα τυλιχτά πιτάκια, σαν σουβλάκι, με μελωμένο χοιρινό και γραβιέρα Κρήτης είναι δικαίως ένα από τα χιτ του μαγαζιού. Έχουν μεστή, συμπυκνωμένη γεύση. Από τα κυρίως πιάτα δοκιμάσαμε το συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια, την πανσέτα με πουρέ από πάρσνιπ («παστινάκι», γογγύλι που μοιάζει με ρέβα) και σάλτσα από κόλιανδρο και μέλι και το κοτόπουλο με μανιτάρια, πιπεριές και θυμάρι. Όλα έλιωναν στο στόμα. Δοκιμάζαμε ο ένας από το πιάτο του άλλου με όρεξη. Για το τέλος λουκουμάδες με μέλι και παγωτό βανίλια.

Ο λογαριασμός: 20-40 ευρώ το άτομο, ανάλογα με το τι θα παραγγείλουμε.

Η κάβα: Ελληνικές ετικέτες, 8 λευκά, 7 ερυθρά και 2 ροζέ. Ακόμη 3 επιλογές σε ποτήρι και χύμα κρασί.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 20.00 έως τις 00.00, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες σερβίρουν και το μεσημέρι, από τη 13.30 έως τις 17.00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών