ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σαν το αλάτι

Ταβέρνα ειλικρινής και περήφανη

29.07.2020| Updated: 16.02.2024
Σαν το αλάτι

Ήταν λέει κάποτε ένας βασιλιάς που έδιωξε την κόρη του γιατί δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τη βαρύτητα της απάντησής της όταν τη ρώτησε πόσο τον αγαπάει. Και τότε εκείνη του απέδειξε παραθέτοντας ένα ανάλατο γεύμα, πόσο σπουδαία ήταν η παρομοίωσή της: «Σ’ αγαπώ όσο αγαπώ το αλάτι».


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Μαρία και ο Βασίλης. Έστησαν με πολύ κέφι το μαγαζί τους ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, για να είναι το φαγητό τους αλμυρό και νόστιμο. Έφτιαξαν μια απίθανη ταβέρνα, φίνα περιποιημένη, μα δίχως περιττά αμπαλάζ. Άποψή μου, καθώς το παρακολουθώ κάθε χρόνο: είναι ένα από τα πιο σταθερά ποιοτικά, τίμια μαγαζιά, και όχι μόνο στην Τήνο. Έχουν τα πάντα φροντισμένα. Μια επιλογή από 22 ουζάκια και κάμποσα τσίπουρα που τραβιούνται με τα μεζεκλίκια του καταλόγου, και ακόμα μια εμπνευσμένη λίστα με εμφιαλωμένα κρασιά σε κυκλαδίτικο mood. Φαγάκι απλό και νόστιμο, σύγχρονα ταβερνίσιο με όλη την ταπεινότητα, την περηφάνια και την ειλικρίνεια της λέξης «ταβέρνα».


Το φαγητό τους είναι καθρέφτης όλων των προηγούμενων. Σαλάτα με φασόλια, κρεμμύδι, ντομάτα, ρέγγα, αυγά τουρσί, όλα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι. Καβουράκια αχνιστά με χόρτα και σπιρτάδα λεμονιού.
Καλαμάρι καλαμποκαλευρωμένο, τραγανό από το τηγάνι, σβήνει σε δροσερό γιαούρτι. Σαρδέλες ψητές με καππαροσαλάτα, καρυκευμένες με λαδολέμονο κάππαρης. Ακόμα μερικά αντίστοιχα πιάτα, εγγυημένα νόστιμα, και φυσικά όλα τα ντόπια εκλεκτά: αγκιναράκια ξιδάτα, λούζα, καρίκι, κοπανιστή και πολλά άλλα.

Παραλία Αγ. Φωκά, Τήνος, Τ/22830-29.266, καθημερινά 12.00-00.00. 15-25 €/άτομο, χωρίς τα ποτά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT