ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σάββας

Ενα χαριτωμένο ταβερνάκι στον Γαλησσά που δεν αρκείται στην αβανταδόρικη τοποθεσία του αλλά προσφέρει νόστιμα, καλομαγειρεμένα πιάτα με παραδοσιακά προϊόντα του νησιού.

21.08.2014| Updated: 25.06.2021
Σάββας

Ενα χαριτωμένο ταβερνάκι στον Γαλησσά που δεν αρκείται στην αβανταδόρικη τοποθεσία του αλλά προσφέρει νόστιμα, καλομαγειρεμένα πιάτα με παραδοσιακά προϊόντα του νησιού.

Η θέση: Το βρίσκει κανείς πανεύκολα πάνω στον κεντρικό παραλιακό δρόμο του Γαλησσά, δίπλα σε άλλες ταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια.

Η ατμόσφαιρα: Το εξώφυλλο του καταλόγου είναι ένα από τα παλιά αναγνωστικά και γενικότερα το κόνσεπτ του έχει να κάνει με σχολικό βιβλίο. Κατά τα άλλα η ατμόσφαιρα παραπέμπει σε κυκλαδίτικο σπιτικό με πέτρινους τοίχους και πατώματα. Τραπεζάκια έξω – εννοείται.

Το φαγητό: Απογευματάκι στον Γαλησσά μετά από πρωινό ξύπνημα για να πάρουμε το καράβι από Πειραιά και πολύωρη παραμονή στην παραλία. Καθίσαμε στο πρώτο ταβερνάκι που μας γέμισε το μάτι και ευτυχώς δεν απογοητευτήκαμε (πράγμα λίγο σπάνιο σε τέτοιες περιπτώσεις). Σαλάτα χωριάτικη με λούζα Σύρου και ξινοτύρι αρωματισμένο με θυμάρι (από τοπικό τυροκομείο – ένα πιάτο πρόταση), σαγανάκι Σαν Μιχάλη – Συριανό τοπικό τυρί – (όσο πρέπει αλμυρό, τραγανό, ζουμερό), καπαροσαλάτα (πολύ ενδιαφέρον τοπικό πιάτο) και μουσακάς (ελαφρύς, πεντανόστιμος, χορταστικός, αυτός είναι μουσακάς!). Από όλα όμως τα πιάτα που πήραμε το καλύτερο ήταν το χοιρινό με μέλι και ρύζι. Μαλακό το κρέας, μαγειρεμένο στην εντέλεια, η σάλτσα δεμένη και πλούσια, ακόμη και το ρύζι ήταν υπέροχο.

Ο λογαριασμός: 15 – 20 € το άτομο.

Η κάβα: Δοκιμάστε τις κυκλαδίτικες μπίρες του καταλόγου.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτό καθημερινά από τις 12 μ.μ. – 12 π.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών