ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στης Χαρούλας για προβατίνα Αλμυρού

Και ψησταριά και τσιπουράδικο.

01.04.2019| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Στης Χαρούλας για προβατίνα Αλμυρού

Και ψησταριά και τσιπουράδικο.

Η θέση: Στην πλατεία του Πλάτανου όπου το καλοκαίρι είναι χαρά θεού.

Η ατμόσφαιρα: Η επίσημη ονομασία είναι «Ψησταριά Γεωργούλας». Όμως οι ντόπιοι, για να συνεννοούνται μεταξύ τους δίνουν ραντεβού «στης Χαρούλας», που είναι η κόρη της οικογένειας και ψυχή του μαγαζιού. Δεν είναι καθαρόαιμη ψησταριά, αφού τα απόνερα του Βόλου σκάνε ως εδώ και το κατάστημα λειτουργεί ταυτόχρονα και ως τσιπουράδικο. Η αίσθηση πάντως του χώρου είναι αυτή μιας προσεγμένης οικογενειακής ταβέρνας.

Για την προβατίνα στα κάρβουνα έρχονται στον Αλμυρό από όλο τον Βόλο.

Το φαγητό: Έχοντας μπουχτίσει τόσες μέρες τρωγοπίνοντας στην αφρόκρεμα των τσιπουράδικων του Βόλου, εδώ επιλέξαμε κρεατοφαγία. Παϊδάκια αρνίσια, κοτόπουλου και προβατίνας. «Το ντόπιο πρόβατο αρκεί μόνο να ξέρεις να το ψήσεις. Από καρυκεύματα δεν θέλει τίποτα παρά μόνο αλάτι και ρίγανη.» μας λέει η Χαρούλα. Κι έχει δίκιο. Κρέας λουκούμι, πληθωρικό και λιπαρό. Όλα τα κρέατα είναι ντόπια όπως μου λένε, «η Γαλλία εδώ δεν πουλάει». Για συνοδευτικά τέτοιου καλού κρέατος θα αρκούσαν τα κλασικά: πατάτες, χόρτα, χωριάτικη, τζατζίκι. Εντελώς περιττό μου φάνηκε το αχνιστό μπρόκολο με τυριά και κρέμα γάλακτος, και η ψητή πατάτα γεμισμένη με όλα τα ελέη του Θεού.

Ο λογαριασμός: 12-18/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Τσίπουρο χύμα και εμφιαλωμένο, κρασί χύμα, αλλά και κάποια αξιόλογα εμφιαλωμένα τοπικά κρασιά.

Επιπλέον πληροφορίες: Πλατεία Πλάτανου, Αλμυρός, Τ/24224-00.172.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών