ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στο «Κουτούκι της Ελένης» για τηνιακή κουζίνα

Φαγητό σαν στο σπίτι σου, ανάμεσα σε παραθεριστές, προσκυνητές και ντόπιους

29.08.2016| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Έβελυν Φωσκόλου
Στο «Κουτούκι της Ελένης» για τηνιακή κουζίνα

Φαγητό σαν στο σπίτι σου, ανάμεσα σε παραθεριστές, προσκυνητές και ντόπιους

Η θέση: Μαγέρικο με τα όλα του, είναι το Κουτούκι της Ελένης Θεοδώρου, που βρίσκεται στη Χώρα της Τήνου.


Η ατμόσφαιρα: Σε ένα πανέμορφο, νησιώτικο σοκάκι, στολισμένο με γεράνια και βασιλικά και παραθυρόφυλλα ζωγραφιστά, μας υποδέχτηκαν τα χαμογελαστά κορίτσια του σέρβις.


Το φαγητό: Η Ελένη, μαγείρισσα από καρδιάς, ετοιμάζει στο κουζινάκι της εδώ και μια εικοσαετία, πιάτα μαμαδίστικα. Ταΐζει προσκυνητές και παραθεριστές, αλλά και ντόπιους όλων των ηλικιών. Δοκιμάσαμε την signature, κρεμώδη αγκιναρόπιτά της (με γεύση-μνήμη σαν α αλα πολίτα) κι αρωματικούς αγκιναροκεφτέδες, το σκοδροτυράκι της με ζυμωμένο πέτρωμα (ντόπιο τυρί), λιαστές τηγανιτές ντομάτες, όλο ουσία ψαρόσουπα, λαχανοντολμάδες κι αμπελοντολμάδες μέγκλα.


Φημισμένο είναι το σαβόρε της με φρέσκα ντόπια ψαράκια, αλλά και το εμβληματικό, τηνιακό πιάτο με τα κοκκινιστά πιτσουνάκια που πρέπει να προπαραγγείλετε αν θέλετε να γευτείτε. Για επιδόρπιο ζητήστε να σας στείλουν από το διπλανό, “Κυριακάτικο” καφενείο, μια γενναία μερίδα λουκουμάδες με μέλι ή παγωτό.

Ο λογαριασμός: 10-15/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Καλής ποιότητας τοπικό χύμα κρασί, αλλά και μια μικρή επιλογή με εμφιαλωμένα κρασιά κυρίως από την Τήνο και τη Σύρο. Με δυο τρεις ετικέτες ακόμα, από τις υπόλοιπες Κυκλάδες, η κάβα του θα ήταν υποδειγματική!

Επιπλέον πληροφορίες: Το Κουτούκι λειτουργεί ολοχρονίς, μεσημέρι και βράδυ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών