ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα γεφύρια (Ύδρα)

Αν παρά το ότι είστε σε νησί ξυπνήσει η Ρούμελη μέσα σας, ιδού μια ψητουδερί πραγματικά αξιόλογη.

23.09.2011| Updated: 25.06.2021
Τα γεφύρια (Ύδρα)

Αν παρά το ότι είστε σε νησί ξυπνήσει η Ρούμελη μέσα σας, ιδού μια ψητουδερί πραγματικά αξιόλογη.

Η θέση: Από το λιμάνι της Ύδρας θα πάρετε το δρόμο που περνάει από το μπαράκι Αmalour και θα ανηφορίσετε στο μεγάλο καλντερίμι. Μην γκρινιάζετε. η διαδρομή είναι μικρή και χωρίς σκαλοπάτια. Στο δεξί σας χέρι, μετά τον ξενώνα Πιτυούσσα, σχεδόν απέναντι από το ξενοδοχείο Greco, θα δείτε την ταβέρνα σκαρφαλωμένη σε μια όμορφη πέτρινη βεράντα.

Η ατμόσφαιρα: Ήσυχη γειτονιά, καθόλου τουριστική, πράγμα που διαπιστώνουμε και κατά τη διαδρομή μας μέχρι εδώ αλλά και αν καθίσουμε έξω, πράγμα αναπόφευκτο όσο το θερμόμετρο «πιάνει» καλοκαίρι. Στην ψυχρούλα μεταφερόμαστε μέσα, σε ένα απλό, καλόγουστο και ευχάριστο περιβάλλον, με τραπέζια σε δύο επίπεδα. Οι θαμώνες ντόπιοι (καλό σημάδι αυτό), συχνοί επισκέπτες του νησιού και μερικοί «μιλημένοι» τουρίστες.

Το φαγητό: Περιποιημένα ψητά στα κάρβουνα και σουβλιστά, χωρίς φανφάρες και πειραματισμούς, απλά, straight, τίμια. Κοκορέτσι και κοντοσούβλι, ζουμερά και χωρίς παραπανίσια λίπη, μπριζόλες, παϊδάκια, μπιφτέκια και όλα τα της ώρας καλοψημένα. Μέχρι και το «δύσκολο» ψαρονέφρι ήρθε χωρίς ίχνος αίματος, αλλά με όλους τους χυμούς του. Οι απαραίτητες σαλάτες αξιοπρεπείς, οι πατάτες στο χέρι κομμένες και τραγανοτηγανισμένες, η μελιτζανοσαλάτα συμπαθητική. Στο τέλος γιαούρτι στραγγιστό με χειροποίητο γλυκό κουταλιού κυδώνι, κερασμένο.

Ο λογαριασμός: Δύσκολα θα ξεπεράσετε τα 15 ευρώ το άτομο, εκτός κι αν πάρετε ψάρι φρέσκο, πράγμα που η ταβέρνα επίσης διαθέτει για τους αμετανόητους ψαροφάγους.

Η κάβα: Χύμα κρασί (λευκό, ροζέ, κόκκινο) ανεκτό. Επίσης, λίγα αξιόλογα ελληνικά εμφιαλωμένα. Μπίρες, αναψυκτικά, ούζο και τσίπουρο.

Επιπλέον πληροφορίες: Η ταβέρνα λειτουργεί όλο το χρόνο, μεσημέρι-βράδυ. Τα δύσκολα τριήμερα καλό θα ήτο να κάνετε ένα τηλεφώνημα πριν κινήσετε να πάτε.

Ύδρα, τηλ.: 22980-29.677.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών