ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ταβέρνα Φωκός: Νόστιμο καλοκαίρι στο νησί

Από τις θαλασσινές σπεσιαλιτέ τους ξεχωρίζουν οι λευκές γαρίδες σαγανάκι και από τη μικρή λίστα με κρεατικά επιλέξτε το ωραιότατο μοσχαρίσιο μπιφτέκι.

07.08.2019| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Ταβέρνα Φωκός: Νόστιμο καλοκαίρι στο νησί

Η θέση: Στην παραλία του Φωκού, δίχως ομπρέλες και ξαπλώστρες, με φτωχό ίντερνετ και σχεδόν ανύπαρκτο τηλεφωνικό δίκτυο.

Η ατμόσφαιρα: Ο Φωκός είναι τα νησιώτικα καλοκαίρια μας. Ταβερνάκι, παραλία, αμμουδιά, ψαράκι και μεζέδες. Εδώ είναι παλιά Ελλάδα με μια πρέζα από Μύκονο. Μια ταβέρνα όπου ξεχνιέσαι, όπου ευχαριστιέσαι καλό φαΐ, ηλιοκαμένος με την άμμο στις πατούσες και την αρμύρα στο μαγιό.

Το φαγητό: Οι ιδιοκτήτες, η οικογένεια Ταμπουλχανά, που το λειτουργούν από το 2000, αλλά και οι σερβιτόροι σε θυμούνται και σε καλοδέχονται, ο ψήστης σου κάνει καλαμπούρι ώσπου να διαλέξεις ψαράκι φρέσκο για τη σχάρα – δυστυχώς η… Μύκονος δεν φτάνει για όλους κι έτσι τα ψάρια έρχονται καθημερινά από την Αθήνα. Ετοιμάζουν σούπερ σαλάτες, όπως τα μαυρομάτικα με ντομάτα και κρεμμύδι, έχουν μόστρα με κοπανιστή, σερβίρουν λούζα με σύκα και ρόκα. Από τις θαλασσινές σπεσιαλιτέ τους ξεχωρίζουν οι λευκές γαρίδες σαγανάκι και από τη μικρή λίστα με κρεατικά επιλέξτε το ωραιότατο μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Εδώ θα ταίριαζαν και άλλα μυκονιάτικα παραδοσιακά, όπως μια κρεμμυδόπιτα, ένας χοιροσφαΐσιος κεφτές. Μακάρι του χρόνου να τα βρούμε στον κατάλογο. Οι γλυκατζήδες θα έχουν κάτι να περιμένουν. Το angel food cake, το cherry crumble και τα χειροποίητα παγωτά θα σας ενθουσιάσουν.

Ο λογαριασμός: περίπου 25 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Πιείτε μπίρα Mikonu κι εμφιαλωμένο κρασί από τον Κήπο Ξυδάκη.

Επιπλέον πληροφορίες: Την καλοκαιρινή σεζόν ανοιχτά καθημερινά 13:00-19:00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT