ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ταξιδεύοντας

Θαλασσινή μεζεδοκατάσταση σε μια εξαιρετική ταβέρνα στο Κερατσίνι.

21.08.2012| Updated: 25.06.2021
Ταξιδεύοντας

Θαλασσινή μεζεδοκατάσταση σε μια εξαιρετική ταβέρνα στο Κερατσίνι.

Η θέση: Στη συνοικία Ευγένεια στο Κερατσίνι. Κοντινός κεντρικός δρόμος, η 25ης Μαρτίου.

Η ατμόσφαιρα: Τα εξωτερικά τραπεζάκια βλέπουν τη γειτονιά. Εσωτερικά, το «τοπίο» είναι θαλασσινό με τραπεζάκια ντυμένα στα μπλε, χαμηλός αλλά όχι ανεπαρκής φωτισμός και καλός εξαερισμός. Το προσωπικό είναι ευγενικό και η εξυπηρέτηση γρήγορη.

Το φαγητό: Στα ποτήρια ούζο και ξεκινάμε με σαλάτα· ντομάτα κομμένη σε ροδέλες αρτυμένη με κρίταμο, κάπαρη και χονδρό αλάτι. Ως πρώτη ύλη, η ντομάτα ήταν υπέροχη, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει στις περισσότερες ταβέρνες. Στο τραπέζι άρχισαν να καταφθάνουν οι μεζέδες: καλοτηγανισμένο καλαμάρι, ένα μεγάλο μπολ με οστρακοειδή -κυδώνια, πετροσωλήνες, γυαλιστερές, μύδια και μικρά κοχύλια-, μύδια καπνιστά, χταπόδι ψητό, ντολμαδάκια και σαρδέλα ανοιγμένη στα δύο, φιλεταρισμένη και ψημένη. Ο γαύρος «ταξιδεύοντας» είναι φιλεταρισμένος και μαγειρεμένος σε ελαφρώς πικάντικη σάλτσα μουστάρδας, ξεχωριστός μεζές, μην αμελήσετε να τον δοκιμάσετε. Ο τελευταίος και πιο ιδιαίτερος μεζές, δύο μεγάλα καβουροπόδαρα από βασιλικό καβούρι με τρυφερή σάρκα στο εσωτερικό, και στο πλάι βούτυρο λιωμένο. Στο τέλος, ήρθε κέρασμα από το μαγαζί γρανίτα λεμόνι για να «ξεψαρίσουμε», ένα καραφάκι λικέρ μαστίχα και ένα πλατό με γλυκά ημέρας: γιαούρτι με σπιτικό γλυκό του κουταλιού, πορτοκαλόπιτα και καρυδόπιτα. Πρώτης τάξεως περιποίηση.

Ο λογαριασμός: Αν διαλέξετε μεζέδες, και όχι μεγάλα ψάρια, θα χορτάσετε με 17-25 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στον κατάλογο με τις ετικέτες του ούζου που γεμίζει μία ολόκληρη σελίδα. Κατα τ’ άλλα θα πιείτε κρασί, άλλα αποστάγματα και μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Το πάρκινγκ στην περιοχή είναι σχετικά εύκολο. Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 12 μ.μ. έως 12.30 π.μ.

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, τηλ.: 210-43.24.368.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών