ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Θαλασσινός

Ψαροταβέρνα για σεμινάριο.

07.10.2015| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Θαλασσινός

Ψαροταβέρνα για σεμινάριο.

Η θέση: Ο «Θαλασσινός» βρίσκεται στις Τζιτζιφιές, δυο λεπτά περπάτημα από την είσοδο του πάρκου «Σταύρος Νιάρχος».

Η ατμόσφαιρα: Σε μια ωραία μωβ αυλή, παρέα με μια αγέρωχη βουκαμβίλια, αντιλαμβάνεσαι πως το μόνο που χρειάζεσαι είναι τα βασικά!



Το φαγητό: Ο Θαλασσινός είναι κλασική ψαροταβέρνα της γειτονιάς, που όμως εδώ και χρόνια «ψάχνεται» όσον αφορά και τις πρώτες ύλες (σπάνιους θαλασσινούς μεζέδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας) και τις συνταγές. Οι περισσότεροι πελάτες δηλαδή θα επιλέξουν κάποιο φρέσκο ψάρι από την Πάρο ή την Αίγινα, πάντα ψημένο με προσοχή, αλλά στα εκ των ων ουκ άνευ είναι και το καλαμαράκι με σάλτσα πέστο πάνω σε φωλιά από τηγανητές πατάτες. Εμείς αντί για ψάρι διαλέξαμε από τα υπόλοιπα «συμπαρομαρτούντα». Οπως τα περίφημα αλίπαστα της οικογένειας Πασχαλίδη από την Κομοτηνή και συγκεκριμένα το χέλι και το λυκουρίνο. Κάθε μπουκιά έχει τόση συμπυκνωμένη νοστιμιά, που πρέπει να προσέξεις γιατί, αν το παρακάνεις, τα υπόλοιπα πιάτα θα σου μοιάζουν «θολά». Συνοδεύσαμε με φρεσκότατη καλοκαιρινή αλμύρα και αχινοσαλάτα, στην οποία «βαφτίσαμε» ζεστό ζυμωτό ψωμί. Το καλαμάρι με πέστο ήταν όπως πάντα πολύ νόστιμο, ενώ πολύ φίνα βρήκαμε την ταραμοσαλάτα. Προτείνουμε επίσης τα αχνιστά μύδια με κρασί και σκόρδο, που έρχονται σε γαβάθα συνοδεία τηγανητής πατάτας, «όπως στις Βρυξέλλες».

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 25 – 30 € το άτομο.

Η κάβα: Στον «Θαλασσινό» είναι υπέρμαχοι του ελληνικού αμπελώνα και των Ελλήνων παραγωγών. Η κάβα τους περιλαμβάνει 12 εγχώριους οίνους, ούζο από τη Χίο και τη Μυτιλήνη, τσίπουρο από τη Θεσσαλία. Οι μπίρες, ως επί το πλείστον, είναι κι αυτές ελληνικές.

Επιπλέον πληροφορίες: Η γειτονιά είναι πολύ ήσυχη κι έτσι η στάθμευση είναι άνετη όλες τις εποχές του χρόνου. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο 19.30 μ.μ. – 00.30 π.μ. και Κυριακή 12.30 μ.μ. – 17.00 μ.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών