ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

The dogs (Εδιμβούργο)

Το σκωτσέζικο εστιατόριο αγαπά τα κρεατικά και την απλότητα στη μαγειρική. Το ίδιο κι εμείς.

22.11.2011| Updated: 16.02.2024
The dogs (Εδιμβούργο)

Το σκωτσέζικο εστιατόριο αγαπά τα κρεατικά και την απλότητα στη μαγειρική. Το ίδιο κι εμείς.

Η θέση: Στη Hannover street, κεντρική οδό στη νέα πόλη του Εδιμβούργου. Η γειτονιά είναι γεμάτη ντέλι, τσαγιερί, εστιατόρια και ψαγμένα μπαρ, ενώ απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από τον σιδηροδρομικό σταθμό Waverley.

Η ατμόσφαιρα: Χαμηλός φωτισμός, λευκοί τοίχοι και ξύλινες τραπεζοκαρέκλες. Όποια έξτρα «πινελιά» υπάρχει στο χώρο (πίνακες, στολίδια, μαξιλάρια) έχει ως θεματική «τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου». Εξ ου και το όνομα του μαγαζιού.

Το φαγητό: Μικρό σχετικά μενού που χωρίζεται σε πρώτα, κυρίως, συνοδευτικά και επιδόρπια. Όλες οι μερίδες ήταν χορταστικές, γιομάτες από υλικά. Ξεκινήσαμε με μια μικρή σαλάτα με ξινόμηλο, καρύδια και το βουτυράτο τυρί stilton. Για τη συνέχεια συκώτι «devilled»: κομμένο σε μεγάλες μπουκιές, μαγειρεμένες σε καυτερή σάλτσα από κρεμμύδια, μπέικον και μανιτάρια και το όλον τοποθετημένο σε μια γενναιόδωρη φέτα φρέσκο ψωμί. Χάρμα! Στα κυρίως τώρα, η παρέα μου διάλεξε το μάγουλο από γουρούνι με βραστά λαχανικά και πουρέ πατάτας με σιναπόσπορο. Το κρέας τρυφερό, τα λαχανικά βρασμένα όσο πρέπει -να κρατάνε στο δόντι- και ο πουρές βελούδινος και ήπια πικάντικος από τη μουστάρδα. Η δική μου επιλογή η πανσέτα μαγειρεμένη σε κόλα, με ψητό καραμελωμένο κρεμμύδι και πράσινο πλακέ φασολάκι. Το χοιρινό ήταν πεντανόστιμο· η κόλα (ναι, το αναψυκτικό) του χάρισε μια απαλή, γλυκιά γεύση, ωστόσο το συγκεκριμένο ευμέγεθες κομμάτι είχε αρκετό λίπος για τα δικά μου
γούστα. Εντούτοις, σε συνδυασμό με τα κοκκάρια και το φασολάκι «διαίτης» θαρρώ πως ήταν ok. Στο τέλος, για να «καθαρίσουμε», πήραμε και γλυκό: παρφέ με σάλτσα από toffee και στο διάκοσμο τραγανή καραμέλα από μέλι. Με λίγα λόγια, σκάσαμε (από ευχαρίστηση)!

Ο λογαριασμός: Με 17 λίρες το άτομο (περίπου 19 ευρώ) τρως βασιλικά, χωρίς ποτό.

Η κάβα: Αρκετές επιλογές από ευρωπαϊκούς αμπελώνες σε λευκό και κόκκινο κρασί. Στα συν του μαγαζιού το άφθονο νερό που προσφέρεται απλόχερα σε κανάτα, χωρίς την παραμικρή χρέωση.

Επιπλέον πληροφορίες: Το μαγαζί λειτουργεί καθημερινά από 12 μ.μ. έως 10 μ.μ. Καλύτερα να κάνετε κράτηση. Αν έχετε χρόνο μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και τα «συγγενικά» μαγαζιά Seadogs και Amoredogs, με επίκεντρο τα θαλασσινά και την ιταλική κουζίνα, αντίστοιχα. Για εξαιρετικά κοκτέιλ αρκεί να προχωρήσετε 1 λεπτό μέχρι την Queen Street όπου βρίσκεται το Βramble bar.

110 Hanover Street, EH2 1DR, Εδιμβούργο, Αγγλία, τηλ.: 0044-131.220.1208, site: www.thedogsonline.co.uk

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών